Modern eğitim yuvası Karatay'da! 59 milyonluk ilkokul hizmete açıldı

Açılış törenine Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Konya Valisi İbrahim Akın, Konya İl Millî Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, AK Parti Konya Milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Eğitimin dört duvar arasında alınan bir ders olmadığını belirten Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca "Nakipoğlu mahallemizde 24 derslikli Osman Benliler Okulu'nun açılışını hep birlikte yapacağız inşallah. Eğitim yalnızca dört duvar arasında alınan bir ders değildir. Eğitim bir toplumu inşa eden en güçlü temel, bir ülkeyi ileriye taşıyan en büyük güçtür. Bu bilinçle Karatay Belediyesi olarak eğitime yapılan her yatırımı geleceğimize yapılan en değerli yatırım olarak görüyoruz. Karatay Belediyesi olarak bizler eğitimi her şeyin temel taşı olarak görüyor ve çocuklarımızın en iyi şartlarda yetişmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Çünkü inanıyoruz ki şehri imar ederken nesli de ihya edemezsek gerçek başarıya ulaşamayız. İlk emri oku olan bir dinin mensupları olarak eğitime verdiğimiz önemi her alanda gösteriyoruz. Burası önceden yaklaşık 10 bin metrekare arsa vakıflara ait bir arsaydı. Bu okulumuzun yapıldığı alan 4 bin metrekareye isabet ediyor ama hemen arkasında bir sağlık ocağımız var. Oranın da yapımını tamamlayarak sağlık müdürlüğümüze verdik ve arada da büyük bir park yaptık. Şehrin dönüşmesi, kentsel dönüşümün hızlı bir şekilde ilerlemesi için de vakıflarımıza teşekkür ediyorum. Bu şekilde hem eğitime hem sağlığa bu bölgede ciddi bir yatırım yapılmış olduk. Çağın gereksinimlerine uygun, modern, güvenli ve donanımlı bir eğitim yuvası olarak inşallah birçok neslimize burada eğitim vereceğiz. 4 bin 222 metrekarelik inşaat alanına sahip bu tesisimiz 59 milyon 465 bin liralık maliyetle modern eğitim için tüm imkanları da içinde barındırıyor. Yemekhanesiyle, oyun ve etkinlik odalarıyla, sanat ve müzik atölyeleriyle çocuklarımızın hem akademik hem de sosyal gelişmene katkı sağlayacak inşallah. İbadethanesi, idari bölümleri, teknik destek alanları ve otoparkıyla sadece öğrencilerimize değil mahallemize de önemli bir kazanım sunacak. Biz burada sağlık tesisi, park ve okul alanlarını kapsayan 7 bin 825 metrekarelik bir bölgede 117 milyon liralık bir kamulaştırma çalışması da yapmış olduk. İnşallah hayırlara vesile olur" dedi.
Konya Valisi İbrahim Akın, Konya İl Millî Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Uzbaş da yaptıkları konuşmalarda, Osman Benliler İlkokulu'nun hayırlı olmasını dilediler.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.