Palamut fiyatları arttı

Palamut fiyatları arttı
Denizlerde av yasağının 1 Eylül itibarıyla sona ermesinin ardından denize açılan tekneler bol miktarda palamut avladı. Ancak bu günlerde hava muhalefeti nedeniyle bazı teknelerin denize açılamaması, balık tezgahlarına olumsuz yansıdı.

Denizlerde av yasağının 1 Eylül itibarıyla sona ermesinin ardından denize açılan tekneler, sezonun ilk günlerinden bu yana bol miktarda palamut avladı. Ancak bu günlerde hava muhalefeti nedeniyle bazı teknelerin denize açılamaması, balık tezgahlarına olumsuz yansıdı.

"HAVANIN SERT OLMASINDAN DOLAYI YÜKSELDİ"

Balıkçı esnaflarından Mehmet Örseloğlu, hava koşulları nedeniyle palamutun az geldiğini ve bu durumun fiyatlarını artırdığını belirterek, "Palamut, dünden beri havanın sert olmasından dolayı fiyatı yükseldi. Şu anda palamut var ama az geldiği için fiyatı arttı. Dün 100 TL olan palamudu, bugün 120 TL'ye satıyoruz. Palamutun fiyatı bundan sonra havanın ve avın durumuna göre belirlenecek. Bir hafta önce 70-80 TL'ye satılıyordu, şimdi 120 TL'ye satılıyor. Diğer balık çeşitlerinin fiyatları ise hamsi 200 TL, istavrit 125 TL, mezgit 125 TL" dedi.

iha-20241019aw311348-6.jpg

Balıkçı Emin Avcı da, "Dün 100 TL'ye sattığımız palamudu bugün 120 TL'ye satıyoruz" diyerek hava muhalefetinin balık fiyatlarını etkilediğini ifade etti. Avcı, "Şu an palamudun tanesi 120 TL. Balık az geldiği için fiyatlar da yükseldi. Dün 100 TL civarında olan palamut, bugün 120 TL. Bir hafta önce fiyatı 80-90 TL'ydi, dolayısıyla bugün bir artış oldu. Palamutlar ortalama 1 kilo 200 gram geliyor. Diğer balık çeşitlerinin fiyatları ise istavrit 125 TL, irisi 250-300 TL, mezgit boyutuna göre 100 TL'den 400 TL'ye kadar değişiyor. Çinakop 300 TL, sarıkanat ise 400-450 TL. Yağmur yağdığı için palamut irileşmeye başladı; şu an tam yenme zamanı ve yağlandı. Palamut her an gidebilir; şu an tuzlama yapabilirler. Uzun zamandır bu sektördeyim, böyle bereketli bir sezon görmedim" diye konuştu.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.