Selçuk Üniversitesi'nde teknoloji ve inovasyon rüzgarı

Selçuk Üniversitesi'nde teknoloji ve inovasyon rüzgarı
Selçuk Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen 3. Uluslararası Teknoloji ve İnovasyon Öğrenci Sempozyumu, bilim insanları, sektör temsilcileri ve öğrencileri bir araya getirdi.

Selçuk Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen 3. Uluslararası Teknoloji ve İnovasyon Öğrenci Sempozyumu, bilim insanları, sektör temsilcileri ve öğrencileri bir araya getirdi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği sempozyumda, teknoloji ve inovasyonun sunduğu fırsatlar ile güncel gelişmeler ele alındı.

"BU SORUMLULUĞU ÜSTLENMELİYİZ"

İHA'dan alınan habere göre: Alaeddin Keykubat Yerleşkesi'ndeki Müze Binası'nda gerçekleştirilen etkinlik, Selçuk Üniversitesi ile Sinop Üniversitesi'nin öncülüğünde; Teknoloji Fakültesi, Akşehir Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Gençlik Vadisi Koordinatörlüğü, Milli ve Yerli Sancak Topluluğu, Algoritma ve Yapay Zeka Topluluğu ile Konya Büyükşehir Belediyesi Kapsül Teknoloji Platformu'nun iş birliğiyle hayata geçirildi.

aw358506-02.jpg

TÜRKİYE YÜZYILI'NDA MÜHENDİSLERİN ROLÜ
Açılış konuşmasını gerçekleştiren Teknoloji Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Hakan Terzioğlu, Türkiye’nin uluslararası arenada etkili bir konuma gelmesi için mühendislerin inovasyon ve teknolojiye öncülük etmesi gerektiğini belirterek, "Mühendisler olarak bizler, ülkemizin gücünü artırmak için bu sorumluluğu üstlenmeliyiz" dedi.

REKTÖRLERDEN TEKNOLOJİ VURGUSU
Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zeki Bayramoğlu, genç mühendislerin Türkiye’nin geleceğindeki kritik rolüne dikkat çekerek, "Tarımdan sağlığa, teknolojinin hayatımızdaki etkisi büyük ancak uygulamada daha fazla yol almalıyız. Sizlerin almış olduğu sağlam eğitimle bu dönüşümü gerçekleştirebiliriz" ifadelerini kullandı.

Çevrim içi bağlanan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir ise yerli ve milli teknoloji hamlesine katkı sunmayı hedeflediklerini belirterek, "Gençlerimizin girişimcilik ve inovasyon ekosistemine dahil olmasını ve hayallerini gerçeğe dönüştürmesini önemsiyoruz" dedi.

LİDERLİK, MOTİVASYON VE YENİLİKÇİLİK ÜZERİNE ÖNERİLER
Endüstri Yüksek Mühendisi Gökhan Taşdeviren’in gerçekleştirdiği "Liderlik + Motivasyon + Yenilikçilik = Gelecek" başlıklı sunumda, Türkiye'nin en büyük ekonomilere sahip ülkeler arasında yer alma potansiyeline vurgu yapıldı. Türkiye’de ilk yapay zeka yüksek lisans tezini sunan Taşdeviren, her yıl 30 bin mühendisin mezun olduğunu belirterek, rekabetin önemine dikkat çekti ve genç mühendislerin azimle mücadele etmesi gerektiğini ifade etti.

Sempozyum, katılımcılardan tam not alırken, teknoloji ve inovasyona dair önemli bakış açıları sunarak gençlerin bu alandaki farkındalığını artırmayı hedefledi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.