BBP'li Sivas Belediyesi'nde "Atatürk büstü" görevden almaları, tartışma ve tepkileri beraberinde getirdi!

BBP'li Sivas Belediyesi'nde "Atatürk büstü" görevden almaları, tartışma ve tepkileri beraberinde getirdi!
Sivas Belediyesi'nde tören öncesi boyu yetişmediği Atatürk heykelini özensizce temizlediği gerekçesiyle hedef haline getirilen temizlik içisinin amiri ve müdürünün görevine son verildi

Büyük Birlik Partili (BBP) Sivas Belediyesi'nde bir temizlik işçisinin, tören öncesi boyu yetişmediği Atatürk büstünü özensiz temizlediği gerekçesiyle hedef haline getirilmesi ve linç edilmesi sonrası yaşanan görevden almalar, tartışmaları ve tepkileri beraberinde getirdi.

Sivas'ta 4 Eylül etkinlikleri öncesi Büyük Birlik Partili Sivas Belediyesinde görevli bir temizlik işçisinin boyu yetişmeyen Atatürk büstünü temizleme görünütleri devamındaki görvden almalar sosyal medyada gündem oldu.

BOYU YETİŞMEDİ!

Anka tarafından servis edilen görüntülerde bir işçinin Atatürk büstünün üzerindeki tozları boyu yetişmediği için için elindeki ıslak bezi sallayarak aldığı görülüyor.

Sosyal medyada özellikle muhalif fondaş medya üzerinden sert eleştirilere maruz kalan görüntüler sonrası görevden almalar yaşandı.

Bazı paylaşımlarda işçinin, bazı paylaşımlarda ise Sivas Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Ömer Öztürk'ün görevine son verildiği ifade edildi.

BELEDİYE BAŞKANI UZUN'DAN, 'İŞÇİ GÖREVDEN ALINMADI, AMİRİ VE MÜDÜR GÖREVDEN ALINDI' AÇIKLAMASI

Tartışmalar sonrası Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun'dan açıklama geldi. Açıklamasında işçinin değil, amiri ile Temizlik İşleri Müdürününü görevine son verdiliğini belirten Uzun, “Personelimizin temizlik çalışmasının, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın aziz hatırasına saygısızlık olarak görülmesini kabul etmemiz mümkün değildir. Öte yandan özellikle sosyal medyada çıkan bilgi kirliliğine son vermek ve ilk elden doğru bilgileri sizinle paylaşmak adına belirtmek isterim ki, ilgili personelimizin bağlı bulunduğu amirinin ve temizlik işleri müdürümüzün idari görevlerine son verilmiştir. Herhangi bir personelimizin işten çıkarılması gibi bir durum asla söz konusu değildir. Aynı şekilde temizlik işlerinden sorumlu ilgili başkan yardımcımız da, yanlış anlaşılmalara sebebiyet veren bu olay üzerine sorumluluk almış ve görevinden affını talep etmiştir. Cumhuriyetin temellerinin atıldığı şehrimizde, bu yıl üst düzeyde icra edilen etkinliklere gölge düşürmeyi amaçlayan paylaşım ve açıklamaları kınıyor, bilgimiz dışında üretilen haberlere itibar edilmemesini rica ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

TEPKİLERDEN BAZILARI

Haberler sosyal medyada gündem olup tartışmaları beraberinde getirirken tepkiler de geldi. Milliyet Gazetesi yazarı gazeteci Zafer Şahin'in de aralarında bulunduğu isimler, yaşananlara tepki gösterdi.

untitled-1.jpg

untitled-1-001.jpg

sas.jpg

yzyz.jpg

  • M.Mustafa Özdemir

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.