Sosyal İnovasyon Ajansı'nda Creathon'24

Sosyal İnovasyon Ajansı'nda Creathon'24
 Editör
Sosyal İnovasyon Ajansı’nda Creathon’24: Konya’da “Saat Kulesi” temasıyla gerçekleşti.

Sosyal İnovasyon Ajansı'nda Creathon'24: Konya'da "Saat Kulesi" temasıyla gerçekleşti.

11 FARKLI İLDEN 13 TAKIM YARIŞTI

Konya Büyükşehir Belediyesi Sosyal İnovasyon Ajansı yürütücülüğünde, Konya Büyükşehir Belediyesi Kapsül Teknoloji Platformu, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Türkiye Tasarım Vakfı ve ODTÜ Tasarım Fabrikası ortaklığıyla Creathon'24: Konya'da Saat Kulesi temasıyla gerçekleştirildi. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen etkinliğe 11 farklı ilden katılan gençler yenilikçi fikirlerini hayata geçirmelerine imkan sağladı.

cyegf5vsyborcafllgsmddxuwj7nbryjq0kqxmnp.jpg

Maratona katılan gençler, yeni nesil kültürel alanlar için hazırladıkları etki odaklı projelerle yarıştılar. "Konya Saat Kulesi" teması etrafında düzenlenen Creathon’24, gençlerin disiplinlerarası araştırma yapma ve tasarım odaklı düşünme yeteneklerini geliştirdikleri, projeleriyle öne çıktıkları bir platform haline geldi.

Creathon’da Sosyal İnovasyon Ajansı, söyleşi ve maraton sürecine ev sahipliği yaparken, Kapsül Teknoloji Platformu final sunumlarını ağırladı. Creathon’24, ülke genelinden çeşitli disiplinlerden katılımcıların "Konya Saat Kulesi" teması üzerine yenilikçi fikirler ürettikleri, bu fikirleri geliştirip projelere dönüştürdükleri ve bağımsız bir jüriye sundukları bir tasarım maratonu olarak sona erdi.

11 farklı ilden gelen 13 takım, Konya’nın kültürel mirasını modern dokunuşlarla yeniden yorumlayarak, şehrin merkezinde etkinlik ve tanıtım alanı olarak kullanılabilecek bir "Saat Kulesi" tasarlamak amacıyla 36 saat boyunca yoğun bir tempoyla çalıştı.

Kapsül Teknoloji Platformu’nda gerçekleşen final sunumlarının ardından kazanan takımlar ödüllerini aldı.

n5lejrwsvo4vmqzcptrxmsnwqg5dtxh6lkh84n5y.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.