Sultansuyu Barajı'nda rehabilitasyon çalışmalarına başladı.

Sultansuyu Barajı'nda rehabilitasyon çalışmalarına başladı.
Sultansuyu Barajı, deprem nedeniyle yaşanan hasar sonrası rehabilitasyon çalışmalarına başladı.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremler sonrasında hasar gören Malatya'nın Akçadağ ilçesindeki Sultansuyu Barajı'nın rehabilitasyon süreci hızla ilerliyor.

106 BİN DEKAR ALANIN SULAMA SUYU İHTİYACINI KARŞILIYOR

İHA'dan alınan habere göre: DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta'nın yaptığı açıklamaya göre, barajın deprem hasarlarının onarımı için gereken ihale süreci tamamlanmış ve yapım sözleşmesi imzalanarak çalışmalara başlanmıştır.

Sultansuyu Barajı, 1994 yılında işletmeye açılmış olup, toplam 106 bin 890 dekar alanın sulama suyu ihtiyacını karşılamakta önemli bir rol oynamaktadır. Depremler nedeniyle hasar gören barajın rehabilitasyonu için yapılan işlemler, Malatyalı çiftçilerin ve yerel halkın mağduriyet yaşamaması amacıyla titizlikle yürütülmektedir.

iha-20241026aw316383-2.jpg

DSİ Genel Müdürü Balta, depremin ardından 2023 ve 2024 sulama sezonlarının sorunsuz bir şekilde tamamlandığını vurgulayarak, Malatya iline hayırlı olmasını diledi. Ayrıca, Sultansuyu Barajı'nın rehabilitasyon proje çalışmalarının 2023 yılı içerisinde devam ettiğini belirtti. Bu kapsamda, sulama alanındaki tarımsal su ihtiyacını karşılamak amacıyla DSİ tarafından 41 adet yas kuyusu açıldığını ve bu kuyulardan toplam 514 l/su takviye kapasitesi elde edildiğini ifade etti.

2024 yılı itibarıyla barajda depolanan su miktarının yeterli olması nedeniyle bu kuyulardan su çekme ihtiyacına gerek duyulmadığı belirtildi. Bu adımlar, bölgedeki tarımsal üretkenliği artırmayı ve çiftçilerin su ihtiyaçlarını güvence altına almayı amaçlamaktadır. Rehabilitasyon çalışmalarının en kısa sürede tamamlanarak barajın işlevselliğinin yeniden sağlanması bekleniyor.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.