SÜ'lü profesör 'dünyanın en etkili bilim insanları' listesinde

SÜ'lü profesör 'dünyanın en etkili bilim insanları' listesinde
 Editör
Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Anabilimdalı Prof.Dr. Hande Köksal, 'dünyanın en etkili bilim insanları' listesinde yer aldı.

Stanford Üniversitesi'nin koordinasyonunda yürütülen “Standartlaştırılmış Atıf Göstergelerinin Güncellenmiş Bilim Çapında Yazar Veritabanları” (Updated Science-Wide Author Databases of Standardized Citation Indicators) başlıklı araştırmanın sonuçları yayınlandı.

Kapsamlı bir bilimsel etki endeksi oluşturularak tüm dünyada araştırmalar yapan ve makaleler yayımlayan akademisyenler sıralandı.

Selçuk Üniversitesi'nden , Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Anabilimdalı Prof. Dr. Hande Köksal'ında olduğu 16 isim 'dünyanın en etkili bilim insanları' listesinde yer aldı.

whatsapp-image-2024-10-15-at-13-55-08-1.jpeg

whatsapp-image-2024-10-15-at-13-55-08.jpeg

whatsapp-image-2024-10-15-at-12-43-21.jpeg

Bilimsel makalelerin atıf oranlarının yazar sırası ve sayısı gibi kriterlerin kompozit indikatör bilimsel etki endeksi kullanılarak değerlendirmeye alındığı araştırmada, bilim insanlarının h-indeksi, yayın ve atıf sayısı gibi önemli ölçütler göz önüne alınarak sıralama yapıldı.

whatsapp-image-2024-10-15-at-12-43-20-2.jpeg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum