Tavuklu Fajita nasıl yapılır?
Lezzetli Bir Meksika Klasiği: Tavuklu Fajita Tarifi
Meksika mutfağından vazgeçemeyenler için nefis bir tarif: Tavuklu Fajita! İşte adım adım yapımı:
Malzemeler:
- 2 adet tavuk göğsü (200 gramlık)
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 2 adet orta boy kırmızı biber
- 2 adet orta boy yeşil dolmalık biber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 adet tortilla ekmeği
Marine İçin:
- 3 yemek kaşığı limon suyu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pudra şekeri
Yapılışı:
Tavuk göğsünü 3-4 cm uzunluğunda jülyen doğrayın. Limon suyu, soya sosu, pudra şekeri, karabiber, tuz ve doğranmış sarımsaklarla bir kapta harmanlayın. Karışımı tavukla birlikte 30 dakika bekletin.
Soğanı piyazlık doğrayın. Kırmızı ve yeşil biberleri ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardıktan sonra jülyen şeklinde doğrayın.
Orta ateşte ısıtılmış tavaya zeytinyağını ekleyin. Soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar soteleyin. Ardından biberleri ekleyin ve 3-4 dakika sotelemeye devam edin.
Marine edilmiş tavukları ekleyin ve 4-5 dakika kadar pişirin. Tavuklar iyice piştiğinde harcı tortilla ekmeği arasına paylaştırarak rulo şeklinde sarın.
Tavuklu Fajita servise hazır! Renk çeşitliliği için isteğe bağlı olarak sarı dolmalık biber de ekleyebilirsiniz.
Pişirme Önerisi: Marine karışımına isteğinize göre baharatlar ekleyebilir, lezzeti artırabilirsiniz. Ayrıca, yanında salsa sos ve guacamole ile servis ederek Meksika mutfağının tam tadını çıkarabilirsiniz.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.