TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan FETÖ elebaşının ölümüne ilişkin açıklama

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan FETÖ elebaşının ölümüne ilişkin açıklama
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: " İsterdik ki yaptıklarının hesabını versin"

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Aydın Sivil Toplum Buluşması toplantısında yaptığı konuşmada, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ölümüyle ilgili olarak, "İstedik ki buraya gelsin ve yaptıklarının hesabını Türk yargı sistemi önünde adalet önünde versin, ömür boyu hapislerde çürüsün. Bu dünyada belki adaletten kaçtı, öyle inanıyoruz ki öte tarafta bu kadar ağır suçların karşısında ilahi adaletten kaçması mümkün değildir" açıklamasında bulundu.

"BÖYLE BİR MAŞAYI VERMEK İSTEMEDİLER VE ORADA GİTTİ"

İHA'dan alınan habere göre: Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Akademik Yıl Açılış programı için Aydın'a gelen TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Aydın Valiliği'nin ardından Aydın Ticaret Odası Konferans Salonu'nda Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.

Toplantıda konuşan Kurtulmuş, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in ölüm haberi hakkında değerlendirmelerde bulundu. "Türkiye'ye ağır bedeller ödettirmiş, manevi ve maddi bakımdan bu milletin geniş kitlelerini yıllarca sömürmüş" diyerek sözlerine başlayan Kurtulmuş, Gülen'in devletin içine sızan bir "zehirli sarmaşık" gibi hareket ettiğini vurguladı.

Kurtulmuş, "15 Temmuz Darbe teşebbüsünde 252 masum vatandaşımızın şehadetine vesile olan kirli bir örgütün kirli sözde liderinin bugün öldü haberini aldık. FETÖ elebaşı, kendisini kullanan ve koruyan ellere teslim olmuş ve hayattan kopmuştur" dedi.

Gülen'in Türkiye'ye getirilmesi ve adalet önünde hesap vermesi gerektiğini savunan Kurtulmuş, "Bu dünyada adalet tecelli etseydi, ömür boyu hapislerde kalacaktı. Ancak öbür tarafta, yaptıklarının karşısında ilahi adaletten kaçması mümkün değildir. Sonsuza kadar ateşler içerisinde azap içerisinde olacaktır. Yaptıklarından duyacağı pişmanlıkların hiçbir faydası olmayacaktır" ifadelerini kullandı.

"TÜRK DEVLETİ FETÖ VE BENZERİ BÜTÜN ÖRGÜTLENMELERİN HAKKINDAN GELECEKTİR"

Kurtulmuş FETÖ ile mücadelenin devam edeceğini ifade ederek, "Bu FETÖ örgütü liderini öldü gitti diye bakmayın. Hala birçok yerde var olduğu tahmin edilen, karda yürüyüp ayak izlerini belli etmeyen çok sayıda insan olabilir. Bunlarla mücadele etmek sadece şahıslarla mücadele değil, bu zihniyetle Türkiye düşmanlığıyla, vatan ve millet düşmanlığı ile mücadeledir. Bu mücadeleyi Türk devleti sonuna kadar yapacak, FETÖ ve benzeri bütün örgütlenmelerin hakkından gelecektir" açıklamasında bulundu.

Kurtulmuş, sivil toplum kuruluşlarının (STK) siyasetteki önemine vurgu yaparak, "Bizim siyasetimizin önemli bir bölümünü de STK'larımız oluşturuyor" dedi. Sivil toplum kuruluşlarının, toplumsal yapıların ötesinde milli bir değer taşıdığını belirten Kurtulmuş, bu kuruluşların gönüllülük esasına dayalı olarak bir araya geldiğini ve Türk toplumuna destek sağladığını ifade etti.

Kurtulmuş, "STK'larımızı siyasi hayatımız boyunca hep önemsedik. Gittiğimiz her yerde onların görüşleriyle karşılaşmak için zemin hazırlamayı önemli gördük. Bugün buradaki toplantının fevkalade önemli olduğunu düşünüyorum. Buradan çıkacak olan güzel fikirlerin Aydın ilimizin daha da ileriye gitmesi için yardımcı olacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından toplantı, soru-cevap bölümüne geçerek katılımcıların fikirlerini paylaşmalarına olanak sağladı.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.