"Terör Sevici" TİP'li Ahmet Şık'tan TBMM'de ağır provokasyon!

"Terör Sevici" TİP'li Ahmet Şık'tan  TBMM'de ağır provokasyon!
"Terör Sevici" TİP'li Ahmet ŞıK'tan TBMM'de ağır provokasyon... Seçilmiş AK Partili Vekillere ağır hakaretlerde bulundu

Her fısartta terör sevicliği ve devlet düşmanlığı yapmasıya bilinen, Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı şehit eden teröristlere arka çıkmakla hatırlnan ve daha önce gözaltına alınıp tutuklanmışlığı bulunan, Cumhurbaşkanlığı Seçimleri öncesi AK Partililere ağır tehditlerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “teröristin tekidir” dediği Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Ahmet Şık, TBMM Genel Kurulunda ağır provokasyona imza attı.

aa-20240816-35416655-35416651-tbmm-genel-kurulu-olaganustu-toplandi.jpg

MHP KATILMADI

Olağanüstü toplantıya MHP katılmadı. Ayağını kırdığı açıklanan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, toplantıyı izlemek için TBMM Genel Kurul Salonu'na geldi. Özel'in ayağında ortopedik destek bulunduğu görüldü. AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala ve milletvekilleri, toplantı sırasında Özgür Özel'in yanına giderek geçmiş olsun dileklerini iletti. Toplantıya İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ile Tulay Hatımoğulları Oruç da katıldı.

aa-20240816-35416655-35416649-tbmm-genel-kurulu-olaganustu-toplandi.jpg

Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ'ın başkanlığında, CHP'nin "Anayasa Mahkemesinin Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşmesiyle ilgili verdiği karara ilişin genel görüşme yapılması" önergesini ele almak üzere olağanüstü toplandı. Bozdağ, yapılan elektronik yoklamada, toplantı yeter sayısının bulunduğunu bildirdi. Genel Kurulda genel görüşme önergesinin okunmasının ardından DEM Parti Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, kesinleşmiş mahkeme hükmünün okunmasıyla Atalay'ın milletvekilliğinin düştüğü oturumu Bozdağ'ın yönettiğini belirterek, usul tartışması açılmasını talep etti. Bunun üzerine Bozdağ, usul tartışması açtı.

aa-20240816-35416655-35416652-tbmm-genel-kurulu-olaganustu-toplandi.jpg

RESMEN PROVOKASYONA GELMİŞ! AĞIR HAKARETLERDE BULUNDU

Usul tartışması sırasında söz alan TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık AK Parti sıralarına doğru ağza alınmayacak hakaretlede bulundu. "Sizde hiç utanma yok haysiyetiniz yok" ifadesini kullanması üzerine tartışma çıktı. Bozdağ, birleşime ara verdi. Aranın ardından tekrar oturumu açan Bozdağ, milletvekilleri temiz bir dil kullanmaları konusunda uyardı.

Tekrar kürsüye gelen Ahmet Şık'ın AK Parti sıralara yönelik ifadeleri sonrasında yeniden tartışma çıktı. TBMM Başkanvekili Bozdağ oturama ara verdi.. Genel Kurulda arbede yaşandı. Arbede sırasında AK Parti Milltevekili Meclis İdari Amiri Alpay Özalan'ın silkelemesiyle Şık yere düştü. Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ oturuma ara verdi.

AK PARTİ'YE "KAPATILACAKSINIZ, HEPİNİZ YARGILANACAKSINIZ" TEHDİDİNDE BULUNMUŞTU!

Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Ahmet Şık, Cumhurbaişkanlığı seçimleri öncesi "AK Parti'nin suç örgütü muamelesi göreceğini ve kapatılacağını ve yargılanacağı" tehdidinde bulunmuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: "ZATEN TERÖRİSTİN TEKİDİR!"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şık'a “Her şeyden önce bu zat zaten teröristin tekidir. Teröristin teki olmanın ötesinde nasıl olduysa bir milletvekili olma şansını yakaladı ve şu anda da bu ifadeleri kullanıyor” sözleriyle yanıt vermişti.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.