Telefon dolandırıcılarına karşı broşür ve afişli uyarı

Telefon dolandırıcılarına karşı broşür ve afişli uyarı
Konya’nın Beyşehir ilçesinde, son dönemde artan telefon dolandırıcılığı olaylarına karşı vatandaşlara broşür ve afiş dağıtıldı. 

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, son dönemde artan telefon dolandırıcılığı olaylarına karşı vatandaşlara broşür ve afiş dağıtıldı. 
Beyşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Toplum Destekli Polis Büro Amirliği ekipleri, ilçede son günlerde telefon dolandırıcılığı olaylarının yaygınlaşması üzerine harekete geçti. Bu konuda vatandaşların mağdur olmaması için çeşitli uyarıcı bilgilerin yer aldığı afiş ve broşür çalışması yapan ekipler, ardından sahaya çıkarak vatandaşları uyarmaya başladı. Şehir merkezinde vatandaşların görebileceği muhtelif noktalara bu afişleri asmaya başlayan ekipler, ellerindeki broşürleri de yaya olarak dolaştığı cadde ve sokaklarda vatandaşlara dağıttı. Esnaf ziyaretleri de yapan polis ekipleri, broşür verdikleri iş yeri sahiplerinden uyarıcı afişlerin iş yerlerinin camlarına asılması talebinde bulundu. Vatandaşları ve esnafı broşür verirken aynı zamanda telefon dolandırıcılığı mağduru olmamaları konusunda dikkatli olmaları yönünde uyarıp, bu konuda çeşitli bilgiler de veren polis ekipleri, günümüz teknolojisinin hızlı bir şekilde gelişmesinin birçok suç ve suç unsurunu da beraberinde getirmeye başladığına dikkat çekerek, şu uyarıları yaptı:
“Telefon dolandırıcılığı olayı da bunlardan birisi olup, dolandırıcılar kendilerini hakim, savcı, polis gibi tanıtarak vatandaşlarımızı zaman zaman telefonla arayarak mağdur edebiliyor. Vatandaşlarımızın bu tuzaklara düşmemesi için kendisini banka görevlisi, emniyet müdürü, amiri, polis memuru, cumhuriyet savcısı, hakim olarak tanıtıp, ‘PKK terör örgütünün eline kimliğiniz geçmiş, istediğimiz miktarda parayı verirseniz isminizi sileceğiz', 'sigorta şirketinden arıyorum, sigortaya belli bir borcunuz var', 'eşiniz elimizde, istediğimiz parayı yatırırsanız eşiniz serbest bırakılacak', 'isminiz FETÖ örgütüne karışmış, isminizin listeden çıkması için belli bir miktarda para yatırmanız gerekiyor', 'bankadan arıyoruz, hesabınız başkalarının eline geçmiş, içindeki parayı gönderdiğimiz yeni hesabınıza hemen aktarırsanız paranızı kurtarabilirsiniz’ gibi cümlelerle yapılan dolandırma yöntemlerine itibar etmemeleri büyük önem arz etmektedir. Hiçbir polis, savcı ya da hakimin vatandaşlarımızdan para istemeyeceğinin bilinmesini, bu tür olaylarla karşılaşıldığında hemen 155 polis imdat telefonunun aranmasını önemle rica ediyoruz.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.