TFF'nin yeni başkanı Hacıosmanoğlu kimdir?

TFF'nin yeni başkanı Hacıosmanoğlu kimdir?
 Editör
Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) bugün Ankara'da yapılan olağan seçimli mali genel kurul toplantısında Trabzonspor'un eski başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu başkan seçildi.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) olağan seçimli mali genel kurul toplantısında genel kurul görüşmelerinin ardından yapılan başkanlık seçiminde Hacıosmanoğlu 134 oy aldı ve Türk futbolunun yeni bir numarası oldu.

Yeni federasyon başkanı Haziran 2027'ye kadar görev yapacak.

TFF'NİN YENİ BAŞKANI HACIOSMANOĞLU KİMDİR?

Akçaabat Sebatspor'da yöneticilik hayatına başlayan İbrahim Hacıosmanoğlu, Trabzonspor’da 2005-2007 yılları arası başkan yardımcılığı görevini üstlendi.

Hacıosmanoğlu, daha önce 2012 yılında Türkiye Futbol Federasyonu başkan adayı olmuş ve seçilememişti.

İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu 1966 yılında 12 çocuklu bir ailenin 11'inci çocuğu olarak Trabzon’da dünyaya geldi.

Uzun yıllar ticaret sektöründe faaliyet gösteren Hacıosmanoğlu çeşitli petrol ve inşaat işleriyle uğraştı.

HAKEMLERİ BIRAKMAYIN DEMİŞTİ

28 Ekim 2015’te oynanan ve 2-2 berabere biten Gaziantepspor maçının ardından hakemler Çağatay Şahan, Adil Sinem, Cevdet Kömürcüoğlu, Kutluhan Bilgiç, Emre Altun ve Bahattin Şimşek, Hacıosmanoğlu'nun talimatıyla Trabzonsporlu yöneticiler tarafından 4,5 saat alıkonulmuştu.

Trabzon'a geldikten sonra açıklama yapan Hacıosmanoğlu, "Yöneticilerime, 'Trabzon'un misafirperverliğini gösterin, çayını, kahvesini yemeğini ısmarlayın, sabaha kadar, ben gelene kadar o hakem, o stattan çıkmayacak' dedim. Devletin her kademesinden arayanlar oldu, kimsenin telefonuna bakmadım" demişti.

Hakemlerin stattan ayrılmasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın telefonu üzerine izin verdiğini söyleyen Hacıosmanoğlu, "Saygı duyduğum, gönül bağım olan, onun için şahsım olarak yapamayacağım hiçbir şey yok, o değerli insanın beni aradıktan sonra, 'Hem Türkiye hem dünya genelinde büyük rezillik yaşamayalım. Ama yanlışların da hesabı sorulacak' sözü üzerine ben de arkadaşları aradım. Bizi katleden şahısların, Trabzonluya yakışan şekilde en ufak fiziki müdahalede bulunulmadan bu şehri terk etmelerine izin verdik" ifadelerini kullanmıştı.

4 Nisan 2018'de karara bağlanan davada Hacıosmanoğlu’na 8 ay 10 gün, İbrahim Usta'ya hakaret suçundan 8 ay hapis cezası verilmiş, hükmün geri bırakılarak ceza ertelenmişti. Davada 25 kişinin ise beraatine karar verilmişti.

5-6 Aralık 2015 tarihinde yapılan seçimleri kaybederek, görevini Muharrem Usta'ya devretti.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.