Türk siyasetinde son dönemde mitoz bölünmeyle kurulan partiler

Türk siyasetinde son dönemde mitoz bölünmeyle kurulan partiler
 Editör
Yavuz Ağıralioğlu'nun başkanlığındaki Anahtar Parti'nin (A Parti) kuruluş dilekçesini vermesi, son dönemde mitoz bölünme olarak nitelendirilebilecek kurulan yeni partileri gündeme getirdi.

İYİ Parti'den istifa eden eski Sözcü ve Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu başkanlığındaki Anahtar Parti'nin (A Parti) kuruluş dilekçesi verildi. Anahtar Parti, Zafer Partis'inden sonra İYİ Parti'den çıkan 2. parti oldu.

MİTOZ BÖLÜNMELER

Türk siyatinde son dönemlerde mitoz bölünme olarak nitelendirilebilecek bir çok oluşum meydana geldi.

mitoz-bolunme-partiler.jpg

AK PARTİDEN DEVA VE GELECEK

AK Parti'de bakanlık yapan isimlerden Ahmet Davutoğlu 12 Aralık 2019 tarihinde Gelecek Partisi'ni, Ali Babacan da 09 Mart 2020 tarihinde Deva Partisi'ni kurdu.

MHP'DEN İYİ PARTİ

Milliyetçi Hareket Partisinden (MHP) ayrılan Meral Akşener, 25 Ekim 2017 tarihinde İYİ Parti'yi kurdu.

İYİ PARTİ'DEN ZAFER VE ANAHTAR

İYİ Parti'den ayrılan Ümit Özdağ, 26 Ağustos 2021 tarihinde Zafer Partisi'ni kurarken yine partiden ayrılan isimlerden Yavuz Ağıralioğlu, 27 Ekim 2024 tarihi itibariyle Anahtar Parti'nin kuruluş dilekçesini resmen verdi.

SAADET'TEN YENİDEN REFAH

Saadet Partisi'nden ayrılan Fatih Erbakan, 03 Kasım 2018 tarihinde Yeniden Refah Partisi'ni kurdu.

CHP'DEN ÇIKAN PARTİLER

Cumhuriyet Halk Partisinden (CHP) ayrılan Muharrem İnce, 17 Mayıs 2021 tarihinde Memleket Partisi'ni kurdu.

20 Kasım 2018 tarihinde CHP'den ihraç edilen "Muhasebeci Kenan" olarak da bilinen Öztürk Yılmaz, 20 Temmuz 2020 tarihinde Yenilik Partisi'ni kuruldu. Yenilik Partisi şu ana kadar bir seçime giremedi.

CHP'den istifa eden eski YARSAV başkanı Emine Ülker Tarhan tarafından 14 Kasım 2014 tarihinde Anadolu Partisi kuruldu. Emine Ülker Tarhan, "Tabela partisi olarak devam etmenin anlamı yok" diyerek 12 Aralık 2015'te partinin kapatıldığını duyurdu.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.