Ucuz güneş gözlükleri pahalıya patlayabilir

Ucuz güneş gözlükleri pahalıya patlayabilir
 Editör
Merdiven altı ve kalitesiz gözlüklerin birey sağlığı açısından zararlı olduğunu belirten Optisyen Hasan Soylu, güneş gözlüklerinin optisyenlik mağazalarından alınması gerektiğini söyledi

Yaz aylarının gelmesiyle beraber Konyalılar güneş ışınlarından korunmak için güneş gözlüklerine yöneldi. Merdiven altı tezgâhlarda ucuz ve markasız güneş gözlükleri ise güneşten gelen zararlı ışınlara karşı önlem alamadığı gibi göz sağlığını da bozuyor.

b49b6358-8d7b-4514-86d1-d9f82e194395-1100x650.jpg

“AYNI ÖNEMİ GÖZLERİMİZ İÇİN DE GÖSTERMEMİZ GEREKİYOR”

Zararlı güneş ışınlarının göz kuruluğundan görme kaybına kadar pek çok hastalığa yol açtığını belirten Hasan Soylu, “Yaz günlerinin gelmesiyle beraber Konya’da oldukça fazla güneş gözlüğüne talep var. Konyalılar kendilerine önem veriyor, güneş ışınlarından korunmak için güneş gözlükleri kullanıyor. Konya'da olan bu talebin bizler açısından çok önemi var ve insanların kendilerini düşünüp kendi sağlıklarına önem vermesi gerçekten çok güzel bir şey ve umarım bu böyle gider. Nasıl vücudumuzu güneşten koruyorsak, aynı önemi gözlerimiz için de göstermemiz gerekiyor. Konya’da güneş ışınları Ege bölgesi ve tatil yerlerindeki gibi oldukça etkili olmadığı için siyah güneş gözlükleri tercih ediliyor. Burada önemli olan nokta, ışığı engelleyebilen ve gözlerinizi koruyabilen camlar olmasıdır. Gözlüğü alacak kişi kendi optisyen mağazasına gelip seçmeli ve yüzünün anatomisine uygun olan bir çerçeve seçmeli. Güneş gözlükleri merdiven altından, sokak ortalarındaki kaldırım kenarlarından değil, optisyenlik mağazalarından alınmalı. Bazı durumlarda optisyenler ile istişare edilmeli. Cam tercihleri yapılırken mutlaka güvenilir ve bilinen noktalardaki optisyenler tercih edilmeli. Sektörde oldukça yer edinen filtresi olmayan ucuz gözlükler, gözlerinize zarar verecek ürünlerdir. Gözlerinize zarar veren bu gözlükler, katarakt oluşumunu hızlandırabilir ve göz retinasında ciddi problemlere yol açabilir” dedi.

f9174eb7-6313-4426-b63e-3bd395f2d3cd.jpg

“MUTLAKA BİLİNEN VE GÜVENİLİR BİR YERDEN GÖZLÜK ALINMALI”

Güneş gözlüklerinin optisyenlik mağazalarından alınması gerektiğini söyleyen Soylu, “Çoğu zaman profesyonel desteğe ihtiyaç duyuluyor. İnsanın hem ten rengine hem de cildine zarar vermeyecek, özellikle materyal olarak tercih edilirken mutlaka profesyonel destek almak gerekiyor. Cam özelliğini belirlerken mutlaka bilinen ve güvenilir bir yerden gözlük alınmalı. Piyasada satılan, hazır bazı gözlükler genelde filtresi olmayan ürünlerdir. Kesinlikle önermiyoruz. Bunlar göze zarar veren ürünlerdir. Bu gözlükler daha çok katarakt oluşumunu hızlandırabilir veya retinada oluşabilecek zararlara sebep olabilir” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.