Yahya Sinwar’ın ardından Hamas’ı kim yönetecek?

Yahya Sinwar’ın ardından Hamas’ı kim yönetecek?
Hamas, İsrail tarafından öldürülen Yahya Sinwar'ın yerine yeni bir lider atamayacağını duyurdu.

İsrail tarafından öldürülen Yahya Sinwar'ın yerine yeni bir lider atamayacağı belirtilen Hamas'ın, mart ayında yapılması planlanan seçimlere kadar Katar merkezli bir komite tarafından yönetileceği öne sürüldü.

KATAR'DAN YÖNETİLECEK

İHA'dan alınan habere göre: İsrail tarafından öldürülen Yahya Sinwar'ın ardından Hamas'ın geleceğiyle ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Hamas kaynaklarına göre, Yahya Sinwar'ın yerine yeni bir lider atamayacak olan örgüt, mart ayında yapılması planlanan seçimlere kadar Katar’ın başkenti Doha'da kurulmuş bir idari komite tarafından yönetilecek. Eski Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye’nin Tahran’da suikasta uğramasından sonra kurulan bu komitenin, geçici olarak Hamas'ın liderliğini devralacağı bildirildi.

Komite, stratejik kararlar alma yetkisine sahip olup, savaş ve istisnai koşullar sırasında örgütün gelecekteki planlarını yönetecek. Komite üyeleri arasında Gazze Temsilcisi Halil el-Hayya, Batı Şeria Temsilcisi Zaher Caberin, Yurtdışındaki Filistinliler Temsilcisi Halid Meşal, Şura Danışma Konseyi Başkanı Muhammed Derviş ve güvenlik nedeniyle ismi açıklanmayan siyasi büro sekreteri bulunuyor. Tüm komite üyelerinin Katar'da bulunduğu ve Hamas'ı idari komite aracılığıyla yönetme seçeneğinin masada olduğu belirtiliyor.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.