Yaz aylarında herkesin yaptığı o hatayı Canan Karatay açıkladı! Bunu yaparsanız çarpılırsınız…

Yaz aylarında herkesin yaptığı o hatayı Canan Karatay açıkladı! Bunu yaparsanız çarpılırsınız…
 Editör
Günden güne artan yaz sıcakları günleri çekilmez hale getiriyor. Kalp ve İç Hastalıkları Profesörü Dr. Canan Karatay, bu davranışı yapanların yaz aylarının etkilerine daha çok maruz kalacağını açıkladı.

Prof. Dr. Canan Karatay, sıcak ve güneş çarpmasına karşı uyarılarda bulundu. Karatay, gölgede şapka takmanın zararlı olduğunu belirterek yaşlıların ve çocukların da risk altında olduğunu belirtti.

a-001.png

ŞAPKA TAKANLAR DİKKAT!

Karatay, vatandaşlara sıcak çarpmasına karşı uyarılarda bulundu. Karatay “Güneş çarpmaları çok kötü sonuçlara sebep olabilir. İnsan vücudunda bir termostat var. Bu termostat dış etkenler ile bozulduğunda vücut ısısını ayarlayamayabiliyor. Vücut ısımız 40’ın üstüne çıkarsa sıcak çarpmasına maruz kalmış oluruz. Güne sıcak çarpmasının bir nedenidir. Fakat güneş olmadan da sıcak hava dalgaları geldiği zaman gölgede bile olsanız sıcak çarpabiliyor. Sıcak çarpmasının sebepleri halsizlik, vücut ısısının yükselmesi ve baş dönmesi gibi sorunları beraberinde getiriyor. Sıcak çarpmalarından en çok etkilenen kesim ise yaşlı ve genç grubudur. Yazın gölgede şapka takmak doğru değil. Kafanızın gölgede açık olması gerekiyor. Şapka ise güneşe çıkılacağı zaman takılmalıdır. Vücut ısısının artmasının önemli sebebi ise aşırı derecede spor yapmaktır. Sıcak havalar bol ve açık renkli kıyafetler giyinmelidir. Naylon ve polyesterden uzak durulmalıdır” dedi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.