Çatı arayışları sürüyor: Erbakan ve Davutoğlu bir araya geldi

Çatı arayışları sürüyor: Erbakan ve  Davutoğlu bir araya geldi
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu bir araya geldi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu bir araya geldi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin genel merkez binasında Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu ve beraberindeki heyet ile bir araya geldi. Heyetler arası gerçekleştirilen görüşmede, son dönemde Türkiye'de yaşanan cinayetler, bölgesel sorunlar ve TBMM'de yapılabilecek iş birliği konuları ele alındı. İkili, yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından ortak basın açıklaması yaptı.

İki Genel Başkan, hayatını kaybeden Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı Recai Kutan'a Allah'tan rahmet, sevenlerine ise baş sağlığı diledi.

İkili basın açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.

"Mecliste güçlü bir grubun oluşturulmasına yönelik görüşme yapıldı"

Bir gazeteci tarafından gelecekte gerçekleştirilecek toplantıların yol haritasının nasıl şekilleneceğini sorması üzerine Erbakan, "Partilerin birleşmesi herhangi bir partinin kapanıp diğer bir parti ile birleşmesinden ziyade bu aşamada TBMM'de güçlü bir grup oluşturulması ve bu grup sayesinde mecliste daha etkin rol alınması konusunda görüşme yaptık. Belki seçime yakın dönemde bu grubu oluşturan partiler arasında seçim ittifakının da gündeme gelmesi söz konusu olabilir ama onun için şu anda erken. Öncelikle olarak mecliste güçlü bir grubun oluşturulmasına yönelik görüşme yapıldı" cevabını verdi.

"Bahçeli'nin bugünkü açıklamalarını son derece olumlu buldum"

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin bugünkü TBMM Grup Toplantısında yaptığı konuşma esnasında sarf ettiği "Uzattığım el "Türkiye partisi olun" teklifidir, milli birlik ve kardeşliğimizin mesajıdır" sözlerinin sorulması üzerine Davutoğlu, "Ben çok olumlu değerlendiriyorum. Türkiye'nin artık kutuplaştırıcı dilden ve dışlayıcı dilden birleştirici bir siyasi dile dönmesi lazım. Bahçeli'nin bugünkü açıklamalarını son derece olumlu buldum. Yeni dönemde ümit ederiz ki siyasi partiler birbirlerine daha nazik ve siyasi ahlaka uygun şekilde davranırlar" diye konuştu.

"Başta siyasiler olmak üzere diyaloğun ve müzakerenin hoşgörünün hakim olması faydalı olacaktır"

Erbakan ise aynı soruya şu cevabı verdi:

"Yeniden Refah Partimiz kurulduğu günden beri siyasette nezaketin ve zarafetin hakim olması gerektiğini açık bir şekilde ifade ediyor. Bu noktada kutuplaşma, çatışa gibi bir durumdan kurtulmak ve her kesimden insanımız arasında başta siyasiler olmak üzere diyaloğun ve müzakerenin hoşgörünün hakim olması faydalı olacaktır. Bu çerçevede biz de kendisinin adımını olumlu görüyoruz. Bizim bugün Gelecek Partisi ile yapmış olduğu görüşmede kendisinin bu açıklamalarına paralel bir görüşmedir."

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.