YRP'li Suat Kılıç'ın Necmettin Erbakan'a "28 Şubat’ın mimarı" dediği kitapta Tuncay Özkan detayı

YRP'li Suat Kılıç'ın Necmettin Erbakan'a "28 Şubat’ın mimarı" dediği kitapta Tuncay Özkan detayı
YRP Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç'ın, Necmettin Erbakan'a "28 Şubat’ın mimarı" dediği kitabın ön sözünü CHP'li Tuncay Özkan'a yazdırdığı ortaya çıktı

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkan Yardımcısı Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç'ın Milli Görüş'ün merhum Necmettin Erbakan için 28 Şubat’ın mimarı ifadelerini kullandığı "Son Ispartalı" kitabının on sözünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaretle gündeme gelen CHP'li Tuncay Özkan'a yazdırdığı ortaya çıktı.

"28 ŞUBAT’IN MİMARI ERBAKAN İSE MÜHENDİSİ DEMİREL’DİR!”

Suat Kılıç, 2002'de yayınlanan "Son Ispartalı" kitabının 17. sayfasında şu ifadelere yer veriyor:

“… Din istismarının rantını gören başkaları da türedi kısa zamanda. 28 Şubatlar yaşandı Türkiye’de. Buna bağlı olarak ne laikliği yerine oturtulması mümkün olabildi, ne de devlet bu gibi istismar ve istismarcılar nedeniyle dindar yurttaşlarına kuşku duymayacak kadar güven duyabildi.

Rahatlıkla denilebilir ki; Türkiye’yi baştan aşağı kuşatan din – devlet, laik – İslamcı kutuplaşmalarının ardında ve Türkiye’yi 28 Şubat’a taşıyan yozlaşmanın altında 1965 – 1980 aralığında yapılan din istismarı vardır.

Dolayısıyla, 28 Şubat’ın mimarı Erbakan ise mühendisi Demirel’dir.”

gv6z9qcwyaaqgnr.jpeg

gs6emiowcaadz8w.jpeg

6 AY SONRA AK PARTİ'DEN VEKİL OLDU

Suat Kılıç, Tuncay Özkan'ın kitabına önsöz yazdığı Mayıs 2002’nden 6 ay sonra 14 Kasım 2002’de AK Parti Parti’den Samsun Milletvekili oldu ve 2011 - 25 Aralık 2013 tarihleri arasında Gençlik ve Spor Bakanı olarak görev yaptı. Üç dönem TBMM’de bulunan Kılıç’ın 3 Kasım 2002 seçimleri ile başlayan milletvekilliği görev süresi 7 Haziran 2015 seçimleri ile sona erdi.

suat-kilinc-1ahu-cover.jpg

ŞİMDİLERDE NECMETTİN ERBAKAN'IN OĞLU FATİH ERBAKAN'IN SAĞ KOLU

Uzun süre ortada görünmedikten sonra YRP'ye katılan Suat Kılıç şimdi, Yeniden Refah Partisi’nde merhum Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan’ın sağ kollarından birisi olarak genel başkan yardımcılığı ve siyasi işler başkanlığı görevini yürütüyor. Kılıç yeel seçiemlerde YRP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı idi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.