Yumurta dolması nasıl yapılır?
Yumurta dolması, sofraları renklendiren ve damakları şenlendiren bir Türk mutfağı klasiğidir. İşte pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz yumurta dolması tarifi:
Malzemeler:
- 6 adet haşlanmış yumurta
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 diş sarımsak (isteğe bağlı)
- Yarım limonun suyu
- Tuz, karabiber
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Taze maydanoz (isteğe bağlı)
- Pul biber (isteğe bağlı)
Yapılışı:
Haşlanmış yumurtaların kabuklarını soyun ve ortadan ikiye kesin. Sarıları bir kaba, beyazları ise servis tabağına alın.
Sarıları ezerek bir kaba alın. Üzerine yoğurdu, rendelenmiş sarımsağı, limon suyunu, tuz ve karabiberi ekleyin. İsteğe bağlı olarak ince doğranmış maydanozu da karışıma ekleyebilirsiniz.
Karışımı güzelce çırpın. Eğer karışım koyu gelirse bir miktar su veya süt ekleyebilirsiniz.
Yumurta beyazlarını içerisine bir miktar mayonez ekleyerek karıştırın. Bu karışımı tekrar yumurta beyazlarına doldurun.
Hazırladığınız sarı karışımı dağıtmadan yumurta beyazlarının üzerine ekleyin.
Üzerine zeytinyağı gezdirin ve isteğe bağlı olarak pul biber serpiştirin.
Servise hazır! Yumurta dolmalarınızı dilimlenmiş limon ve taze maydanozla süsleyerek servis edebilirsiniz.
Yumurta dolması tarifi ile sofralarınıza hem şıklık katabilir hem de lezzetli bir başlangıç yapabilirsiniz. Afiyet olsun
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.