Yunaklı muhtar Uysal'dan eğitim desteği

Yunaklı muhtar Uysal'dan eğitim desteği
 Editör
Yunak Fatih Mahallesi Muhtarı Abdülkadir Uysal babası yüzde 85 görme engelli olan Azra'ya eğitim desteği verdi.

Yunak'ta eğitim hayatında kayda değer bir dönüm noktasına ulaşan 13 yaşındaki Azra Ezer, zorlukların üstesinden gelmek için ihtiyaç duyduğu desteği buldu. 8. sınıf öğrencisi olan Azra, LGS’ye hazırlık sürecinde ailesinin maddi imkânsızlıkları nedeniyle dersaneye gidememenin sıkıntısını yaşıyordu. Ancak, hayırsever Hasan Çakmak’ın devreye girmesiyle Azra’nın eğitim yolculuğu yeni bir yön aldı.

AZRA’YA UMUT IŞIĞI OLDU

Azra’nın babası Orhan Ezer, yüzde 85 oranında görme engeliyle mücadele ederken, ailesinin karşılaştığı zorlukları aşmak için Fatih Mahallesi Muhtarı Abdülkadir Uysal’a ulaşarak yardım arayışına girdi. Uysal, Azra’nın eğitimine katkı sağlamak amacıyla hemen harekete geçti. Muhtar Uysal, Çin olmak üzere bir çok Avrupa ülkesinde ticaret ile uğraşan manevi abisi, yurt dışında yaşayan iş insanı Hasan Çakmak’a durumu aktararak, Azra’ya umut ışığı olmasını sağladı.

"DESTEKTEN DOLAYI MİNNETTARIM"

İş adamı Çakmak, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla elini taşın altına koymaktan çekinmedi. Azra’ya, internet üzerinden erişim sağlayabileceği 20 bin TL değerindeki sanal dershane uygulamasını doğum gününde hediye etti. Azra, bu jestin ardından başta Muhtar Abdülkadir Uysal olmak üzere, iyiliği gerçekleştiren hayırsever Hasan Çakmak’a teşekkür etti. “Bana böyle bir destek sağlayan herkese minnettarım. Hayallerime bir adım daha yaklaşmanın mutluluğunu yaşıyorum,” diyen Azra, eğitimine olan tutkusuyla çevresine ilham vermeye devam ediyor.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.