'Yüzyıllık Destan' Konya'da seyirciyle buluştu

'Yüzyıllık Destan' Konya'da seyirciyle buluştu
 Muhabir
Vali Vahdettin Özkan, Cumhuriyeti 100. Yılına Özel Ankara Devlet Tiyatrosu Müdürlüğünce Sahnelenen “Yüzyıllık Destan: Ateş” adlı tiyatro gösterimini izledi.

Atatürk ve silah arkadaşlarının verdiği kurtuluş mücadelesinin, 19 Mayıs 1919'dan 23 Nisan 1920'de Meclis'in açılmasına kadar geçen döneminin anlatıldığı "Yüzyıllık Destan: Ateş" oyunu Konya Devlet Tiyatrosu’nda seyirciyle buluştu.

a7.jpeg

Sahnede Atatürk'ü canlandıran Devlet Tiyatroları Genel Müdür Yardımcısı Emre Başer Atatürk'ün mücadelesinden vazgeçmediğini belirterek, “Yüzyıllık Destan: Ateş tiyatro oyunu; Kendi vatanında hürriyetinden edilmiş; açlık ve yoksullukla mücadele eden bir halk. Acıyla dolu Anadolu topraklarında, imkansızlıklar içinde de olsa, asla vazgeçmedi. Vatanını bölmeye niyetlenenlere karşı mesajları netti: bu millet birdir, birliktedir ve bu topraklarda 'Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir' mesajını verdi, dedi."

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.