"Bir Keribar Fotoğrafı" belgeseli izleyiciyle buluştu
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca düzenlenen "Analogdan Dijitale Fotoğrafın Yolculuğu Sempozyumu" kapsamında izleyicilerle buluşan "Bir Keribar Fotoğrafı" belgeseli, ünlü fotoğraf sanatçısı İzzet Keribar'ın yaşamını ve sanatsal serüvenini ele alıyor.
KERİBAR: "YAŞARKEN TAKDİR EDİLMEK BÜYÜK BİR ONUR"
AA'dan alınan habere göre: İzzet Keribar, etkinliğin kendisi için büyük bir sürpriz olduğunu belirterek, "Aslında insanın yaşarken takdir edilmesi kadar güzel bir şey yok." ifadelerini kullandı. Geçtiğimiz mayıs ayında gelen belgesel teklifiyle büyük bir onur duyduğunu dile getiren Keribar, çekim sürecinin zorlu ama sonuçlarının tatmin edici olduğunu vurguladı. "Şu anda fotoğraf hayatımın zirvesini yaşıyorum. Bu belgeseli sadece kendime değil, Türkiye'ye bir armağan olarak görüyorum." dedi.
YAPIMCI VE YÖNETMEN: "ZOR BİR SÜREÇ, İLHAM VERİCİ BİR SONUÇ"
Belgeselin yapımcısı Vildan Mumcu Özol, İzzet Keribar gibi bir ustanın hayatını ekrana taşımanın büyük bir gurur olduğunu ifade ederek, "Bu belgesel, yeteneğin emek ve disiplinle nasıl bir mirasa dönüştüğünün en büyük göstergesi. İzleyicilerin keyifle izlemesini umuyorum." şeklinde konuştu.
Yönetmen Batuhan Tunçer ise çekimlerin İstanbul ve Mardin’de gerçekleştirildiğini belirtti. Tunçer, "İzzet hocayla çalışmak çok keyifliydi. Kendisinin kırılmalarla dolu hayatı, belgesel için çok anlamlı bir anlatı oluşturdu. Çekimler sırasında sınırları zorladık ve Keribar her aşamada büyük bir destek sundu." dedi. 6 aylık hazırlık sürecinin ardından çekimlerin 2 ayda, montajın ise 3 ayda tamamlandığını ekledi.
TARİHE TANIKLIK EDEN BİR HAYAT: İZZET KERİBAR
"Bir Keribar Fotoğrafı", Keribar’ın gözünden 20. yüzyılın önemli dönüm noktalarına ışık tutuyor. İkinci Dünya Savaşı'ndan 6-7 Eylül olaylarına, Kore Savaşı’ndan 1980 darbesine kadar birçok tarihi an, Keribar’ın fotoğraf sanatıyla ele alınıyor. Musevi bir ailenin yaşamı üzerinden sosyolojik ve siyasi dönüşümlere de dikkat çeken yapım, izleyicilere nostaljik ve etkileyici bir deneyim sunuyor.
Belgeselin yapımcılığını Vildan Mumcu Özol ve Gökhan Mumcu üstlenirken, görüntü yönetmenliği Aydın Kapancık ve Barış Kılınç’a, müzikleri ise Murat Tuğsuz’a ait. Coşkun Aral’ın danışmanlığında hazırlanan yapımın senaryo tasarım ve editörlüğünü Azade Aslan Kalaycı gerçekleştirdi.
Belgeselin gösteriminde, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile sanat camiasından birçok davetli de yer aldı.
Kaynak:Anadolu Ajansı
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.