Endonezyalı öğrenci dostluk için Konya’ya koştu!

Endonezyalı öğrenci dostluk için Konya’ya koştu!
 Editör
Endonezyalı öğrenci Mevlana'nın hayatına hayran kalarak Konya'yı ziyaret etti. Arkadaşlıkların Şems ve Mevlana gibi olması gerektiğini söyledi

Endonazya’dan Antalya'ya okumaya gelen Endonezyalı Azka Maula, Mevlana Celaleddin Rumi'nin türbesini ziyaret ederek büyük bir mutluluk yaşadığını ifade etti.

dsc-1021.jpg

Arkadaşlarıyla birlikte Antalya'da öğrencilik hayatını sürdüren Maula, Konya'ya gelişlerinin hikâyesini şöyle anlattı, "Antalya'ya okumaya geldik ve 4 arkadaş sırt sırta vererek berber yaşıyoruz, okulumuzu okuyoruz ve beraber tatil yapıyoruz. Arkadaşlarıma Konya'ya gelmemiz gerektiğini söyledim. Önce pek fazla sıcak yaklaşmadılar, sonra onlara Mevlana Hz.'lerinden bahsettim. Bildiğim kadarıyla araştırmalarımla, okuduklarımla ve Endonezya'da ailemden öğrendiklerimle arkadaşlarıma Mevlana’dan söz ettim. Gece oturuyorduk, sabaha kadar kendilerine Mevlana Hz.'nin hayatından, ilimden ve Şems Tebrizi ile Mevlana'nın arkadaşlığından bahsettim" dedi.

dsc-1014.jpg

“ARKADAŞLIĞIMIZIN ŞEMS VE MEVLANA GİBİ OLMASI İSTİYORUM”

Şems'in Ortadoğu'yu dolaşarak "arkadaşlığına dayanabilecek" biri için dua ettiğini belirten Maula,”Bir sesin ona "Aradığınız kişi Konyalı Celaleddin'dir" demesi hikâyesini de arkadaşlarımla paylaştım. Arkadaşlarıma bu hikâyeden bahsettiğim esnada bizlerinde arkadaşlığımızın Şems ve Mevlana gibi olması istediğimi söyleyince ortalık çok sakinleşti ve çok şaşırdılar” dedi.

dsc-1024.jpg

“KONYA'YA GELEN VATANDAŞLAR MUHAKKAK MEVLANA TÜRBESİNE UĞRAMADAN KONYA'YI TERK ETMEMELİ”

Şems ile Mevlana arasındaki arkadaşlıktan etkilenen arkadaşlarıyla birlikte sabah erkenden yola çıkıp Konya'ya geldiklerini ifade eden Maula, duygularını şu şekilde dile getirdi," İlk gün yatıp dinlendik, ertesi günü doğrudan Mevlana Hz.'lerinin dergâhına yerine geldik. Önce gezdik, sakalı şerifi kokladık, resimler çektik. Sonra kendisini ziyaret edip dualara okuduk. Konya'nın, özellikle de Mevlana Hz.'lerinin bulunduğu noktanın atmosferi çok güzel. Buradan gitmek istemiyoruz. Konya'nın havası ve yerleri, Mevlana'nın maneviyatı insanı Konya’ya bağlıyor. Ama elden bir şey gelmez, yarın sabahtan Antalya'ya dönmeyi planlıyoruz. Konya'ya gelen vatandaşlar muhakkak buraya uğramadan Konya'yı terk etmemeli" ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.