Erdoğan'dan dengeleri değiştirecek Esad açıklaması

Erdoğan'dan dengeleri değiştirecek Esad açıklaması
Suriye Devlet Başkanı Esad'ı Türkiye'ye davet edeceğini yineleyen Erdoğan, "Davetle ilişkileri geçmişteki noktaya getirmek istiyoruz" dedi.

Erdoğan, "Beşar Esad şu anda Türkiye ile ilişkileri düzeltme noktasında bir adım attığı anda biz de ona karşı o yaklaşımı gösteririz. Çünkü biz dün Suriye ile düşman değildik ki, biz Esad ile ailece görüşüyorduk. Biz davetimizi yapacağız. İnşallah bu davetle birlikte de Türkiye-Suriye ilişkilerini geçmişte olduğu gibi aynı noktaya getirelim istiyoruz. Davetimiz her an olabilir." değerlendirmesinde bulundu.

Peki yıllar sonra Ankara-Şam ilişkilerini yeniden başlatacak bu görüşme nerede olacak. Bu soruya da yanıt veren Erdoğan, "Türkiye’de görüşme olması konusunda ise Sayın Putin'in yaklaşımları var. Irak Başbakanı’nın bu konuda yaklaşımları var. Biz her yerde arabuluculuktan bahsediyoruz da sınırımızdakiyle, komşumuzla niye olmasın?" dedi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.