15 Temmuz'da Konya tek yürek oldu

15 Temmuz'da Konya tek yürek oldu
 Editör
15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişiminin ve milletimizin bu hainliğe kahramanca karşı koyuşunun 8'inci yılında on binlerce Konyalı Mevlana Meydanı'nda buluştu.

15 Temmuz hain darbe girişiminin 8'inci yılında Konyalılar Mevlana Meydanı'nda bir araya geldi.

Program saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşının okunması ve Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Konyalılar alanda kurulu dev ekrandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın millete seslenişini ilgiyle takip etti.

Programa Vali Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya Milletvekilleri Tahir Akyürek, Mustafa Hakan Özer, Orhan Erdem, Meryem Göka, Yeniden Refah Partisi Konya Milletvekili Ali Yüksel, Konya Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan, BBP Konya İl Başkanı Avukat Seyit Özcan, Konya İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut, Konya İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Cemil Lütfi Özkul, Rektörler, İlçe Belediye Başkanları, Konya protokolü ve binlerce vatandaş katıldı.

GÖKA: "BİZE KORKMA DİYE BAŞLAYAN İSTİKLAL MARŞININ ÇOCUKLARIYIZ"

Konyalılara seslenen Ak Parti Konya Milletvekili Meryem Göka "Hemşehrilerimiz ve sevgili Konyalılar, bu gece çok farklı bir gece. Biz 'korkma' diye başlayan İstiklal Marşı'nın çocuklarıyız. Milletimiz, dünyada eşi benzeri görülmeyen bir mücadele sergileyerek hain darbecileri engelledi. 2 binden fazla gazimiz oldu, 200'den çok şehidimiz oldu. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, kahramanlarımızı selamlıyorum" dedi

VALİ ÖZKAN: "15 TEMMUZ KAHRAMANLARINI SELAMLIYORUM"

Vali Vahdettin Özkan, "Mevlana misal zatlar doğmuş Konya topraklarında bu medeniyetin temel güvence kurumları vardır, insanları vardır. Biz de bu sayede istikbale güvenle bakacağız. İstiklalimizi sağladığınız zaman geleceğe güvenle bakmamız gereken bu gençliktir. O gençlik ki, 15 Temmuz gecesi herhangi bir çağrıya ihtiyaç duymaksızın topyekûn milletimizin bu değerlerini korumak, devletimizin bu geleneği devam ettirmek için sokaklara döküldü. Sonrasında Cumhurbaşkanımız bu milletimizin hissiyatına tercüman oldu. 15 Temmuz kahramanlarını selamlıyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

ALTAY, KONYALILARI SELAMLAYARAK SÖZLERİNE BAŞLADI

Hain darbe girişimiyle ilgili konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Mevlana Meydanı’nı, 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası her gece nöbet tutmak için dolduran ve bugün burada olan kıymetli Konyalılar, Sizleri kalpten selamlıyorum. Sözlerimin hemen başında, milletimizin kahramanlık destanlarına bir yenisini daha eklediği 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle; okunan hatm-i şerifleri, duaları, Kur’an-ı Kerim tilavetlerini şehitlerimizin ruhlarına hediye ediyor, bu ihanet girişimine karşı canlarını siper ederek şehadete eren 251 şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. Hiç şüphesiz ki bu vatan uğruna toprağa düşen tüm şehitlerimiz, milletimizin kalbinde ebediyete kadar yaşayacak. Yine, hain FETÖ ve işbirlikçilerinin darbeye kast ettiği o çetin gecede; tanklara, tüfeklere karşı elinde ay yıldızlı bayrağımızla ve göğsünde sarsılmaz imanıyla mücadele ederken gazilik payesiyle müşerref olan 2.193 kahramanımıza sağlık ve afiyet diliyorum. 15 Temmuz gecesi şehirlerin meydanlarına akın ederek, canları pahasına istiklal ve istikbalimize sahip çıkan aziz milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü gönülden tebrik ediyorum" dedi.

"FETÖ BOYUNDURUK VURACAK SANDI AMA..."

FETÖ'nün bu millete yeniden boyunduruk vurmayı hedeflediğini hatırlatan Altay sözlerini şöyle sürdürdü: FETÖ Terör Örgütü ve devletin içine gizlenmiş hain yandaşları, 15 Temmuz 2016 gecesi tanklarla, F16’larla, helikopterlerle bu ülkeye, bu millete boyunduruk vuracağını sandı. Ama unuttukları şey; bin yıldır hiçbir zaman hainlere, alçaklara, fırsat vermeyen milletimizin sarsılmaz iradesiydi. Nasıl ki ecdadımız yedi düvele karşı Çanakkale’de canını feda ederek savaştıysa, 15 Temmuz’da da kahraman milletimizin çelikten iradesi hainleri perişan etti. Milli kimlik ve karakterinde Allah’tan başka bir güç tanımayan kahraman milletimiz o gece de canıyla, kanıyla mücadele etti ve asla karanlığa teslim olmadı. Her zaman milletinin önünde dimdik duran Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın emriyle sokaklara çıkan kardeşlerimiz, tüm dünyaya, darbeye nasıl karşı jonulacağını ve iradesine nasıl sahip çıkılacağını gösterdi. Asırlar boyu ecdadımızın sinesinde taşıdığı inanç, cesaret ve kahramanlık, 15 Temmuz gecesi şehir meydanlarında, milletimizin sinesinde yeniden vuku buldu."

"MİLLET DEVLETİN BEKÇİSİ OLDU"

Darbeyi püskürten milletin 27 gün devletin sarsılmaz bekçisi olduğunu anımsatan Altay sözlerini şöyle tamamladı: Darbeyi püskürten aziz milletimiz, bununla da yetinmedi; 27 gün boyunca şehir meydanlarında demokrasinin, milli iradenin ve bağımsızlığımızın sarsılmaz bekçisi oldu. Kurtuluş Savaşı’nda Nene Hatun, Yörük Ali Efe, Maraşlı Sütçü İmam, Seyit Onbaşı gibi kahramanlarla istiklaline kavuşan necip milletimiz; 15 Temmuz gecesi de darbecilere karşı ilk kurşunu sıkan Ömer Halisdemir’i, baba oğul meydanlarda şehadete koşan Erol Olçok ve Abdullah Tayyip Olçok’u ve daha nice kahramanları bağrından çıkarmayı başardı. O gece, vatan ve millet gayesiyle hareket eden tüm kardeşlerim birer kahramandır. Yüce Allah hepinizden razı olsun. Bize düşen; bundan sonra da bu hainlere ve işbirlikçilerine karşı her zaman uyanık olmaktır. 15 Temmuz’u unutmamak ve unutturmamaktır.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.