Erzurum'un damak çatlatan lezzetleri Konya'ya taşındı!

Erzurum'un damak çatlatan lezzetleri Konya'ya taşındı!
 Editör
Erzurum Festivali, Konya Mevlana Kültür Merkezi’nde başlıyor. Doğu Anadolu’nun parlayan şehri 2025’in Turizm Başkenti Erzurum, eşsiz kültürü ve damak çatlatan lezzetleri ile Konya’ya taşınıyor.

Erzurum'un eşsiz lezzetleri ve kültürü, Konya'da düzenlenecek festivalle hayat bulacak. Bu festival, hem Erzurum'u tanımak isteyenler hem de yöresel lezzetlere meraklı olanlar için kaçırılmayacak bir fırsat.

20 EKİM PAZAR AKŞAMINA KADAR ZİYARETE AÇIK

Konya Mevlana Kültür Merkezi’nde 16 Ekim Çarşamba günü başlayacak olan ‘Erzurum Yöresel Ürünler Cağ Kebabı ve Kültür Festivali’ 20 Ekim Pazar akşamına kadar ziyarete açık olacak.

Erzurum cağ kebap yeme, kadayıf dolma yeme gibi renkli yarışmalar eşliğinde gerçekleşecek. Mustafa Yıldızdoğan gibi onlarca sanatçı da konserler ile fuar ziyaretçilerini adeta coşturacak. Erzurum Tanıtım Günleri’nde Erzurum’un meşhur cağ kebabı, Erzurum kadayıf dolmaları, İspir fasulyesi, göğermiş çeçil peyniri, Erzurum’un balı ve tereyağı gibi onlarca yöresel lezzeti stantlardaki yerini alacak.

"MEVLANA KÜLTÜR MERKEZİ’NDE YAŞATILACAK"

Erzurum Dernekleri tarafından tertip edilen ve Konya Büyükşehir Belediyesi ile Erzurum Büyükşehir Belediyeleri’nin destek verdiği Erzurum-Konya buluşmasında Erzurum kültürü ve yöresel ürünleri Konya Kültür Merkezi’nde yaşatılacak. Mevlana Kültür Merkezi’ndeki Dadaşlar diyarı Erzurum Kültür Festivali’nde Oltu taşından tesbihlerde meraklılarını bekliyor olacak. Davul ve zurnalar eşliğinde Erzurum bar ekibi oyunlar oynayacak ve fuar süresince sahneye çıkacak sanatçılar ise türküleri ile festivalde ziyaretçilerini halaya davet edecek.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.