Fazla yolcu alan otobüs devrilmekten son anda kurtuldu

Fazla yolcu alan otobüs devrilmekten son anda kurtuldu
Kapasite sınırını aşan bir halk otobüsü, tehlikeli anlara sahne oldu. Otobüsün devrilme riski yaşaması üzerine yolcular panik yaşarken, yetkililerin yoğun talebe rağmen ek araç sağlamaması kamuoyunda büyük tepki topladı.

Zile Belediyesine ait halk otobüsünde kapasite aşımı nedeniyle devrilme tehlikesi yaşanırken, yetkililerin ek araç sağlamaması büyük tepki çekti.

"ŞOFÖR İKİNCİ ARAÇ İSTEDİ AMA GÖNDERMEDİLER"

İHA'dan alınan habere göre: Tokat'tan Zile ilçesine gitmek için son seferini yapan Zile Belediyesine ait halk otobüsü, kapasitesinin üzerinde yolcu alarak devrilme tehlikesi yaşadı. İddialara göre, ilk duraktan yaklaşık 100 yolcunun binmesiyle tamamen dolan otobüste, şoför durumu yetkililere bildirerek ikinci bir otobüs talep etti, ancak bu talep karşılanmadı. Otobüs, kent merkezinden çıktıktan sonra kapasite aşımı nedeniyle devrilme riski yaşayınca şoför, bazı yolcuları kampüs civarında indirmek zorunda kaldı.

Yolculardan Ahmet Zor, "Şoför ikinci araç istedi, ama göndermediler. Otobüs yan yatacak gibiydi, neredeyse devrilecekti," diyerek yetkililere gerekli önlemleri almaları çağrısında bulundu. Kanser tedavisi için Tokat’a gelen Aysel Demiryürek ise olay sırasında yaralandığını belirterek, "Koluma vuruyorlardı, otobüs devrilir gibi oldu, kolum şişti. Öğrenciler ve diğer yolcular için ayrı araç verilmeli," diyerek çözüm bulunmasını istedi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.