Gözüne kaçan Japon yapıştırıcısı hastanelik etti

Gözüne kaçan Japon yapıştırıcısı hastanelik etti
Sol gözüne Japon yapıştırıcı kaçması sonucu gözünü açamaz hale gelerek hastanelik oldu.

Gümüşhane'de yaşayan bir bireyin sol gözüne Japon yapıştırıcısı kaçması sonucu gözünü açamaz hale geldiği ve hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

HEMEN BOL SU İLE YIKAMAK GEREKİR

İHA'dan alınan habere göre: Gümüşhane'de yaşayan 43 yaşındaki İbrahim Harmancı, evdeki bir eşyayı tamir etmeye çalışırken sıktığı yapıştırıcı sol gözüne sıçradı. Acil servise başvuran Harmancı, gözünün yıkanmasının ardından muayene için Trabzon'a gitti. Burada, özel bir merkezde yapılan müdahalede kornea yüzeyinde hafif bir hasar tespit edildi. İbrahim Harmancı, uygulanan tedaviyle tekrar sağlığına kavuştu.

Göz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Özlem Akçay, bu tür yaralanmalarla sıkça karşılaştıklarını belirtti. Akçay, "Hastamız, evde bir şeyle uğraşırken yapıştırıcı sıçratmış. Bu durum son derece yanıcı bir his ve bulanık görmeye neden olmuş. İlk olarak evde gözünü yıkamış ve en yakın sağlık kuruluşuna gitmiş. Bu tür yaralanmalarda ilk yapılması gereken, gözün bol suyla yıkanmasıdır. Yabancı bir cisim varsa bunu çıkartmaya çalışmak yerine ovalamaktan kaçınmalıyız. Bol suyla yıkadıktan sonra en yakın sağlık kuruluşuna başvurmak mantıklıdır. Hastamız geldiğinde önce gözünü lokal anestezik damla ile uyuşturuyoruz ve muayenemizi gerçekleştiriyoruz. Eğer göz yüzeyinde yabancı bir cisim varsa onu çıkarıyoruz. Göz yaralanmaları acil durumlar arasında yer alıyor ve hemen müdahale edilmesi gerekiyor," dedi.

iha-20241022aw313176-2.jpg

Akçay, hastanın kornea yüzeyindeki hafif hasarın tedaviyle düzeldiğini kaydederek, "Bazen kimyasal yanıklar daha ciddi boyutlara ulaşabiliyor. Özellikle badana ve kireç yanıkları tehlikeli sonuçlar doğurabilir, hatta kornea nakline neden olabilir. Bu nedenle yaralanmalarda mutlaka bir göz hekimine başvurmak gerekiyor," şeklinde konuştu.

İbrahim Harmancı ise görme yetisinin geri geldiğini belirterek tedavi eden doktora teşekkür etti. "Başıma talihsiz bir kaza geldi. Hafta sonu bir iş ile uğraşırken gözüme Japon yapıştırıcısı sıçradı. Panik ve korku yaşadım. Gümüşhane'de yaşadığım için endişelendim. Önceden muayene olduğum hastanenin doktoru Özlem hanıma ulaştım. O da hemen gözümü bol suyla yıkamamı ve yakın bir sağlık kuruluşuna gitmemi söyledi. Sağlık kuruluşuna ulaştık, gözümü yıkadılar ve gerekli işlemleri yaptılar. Trabzon'a geldim, burada kontroller yapıldı. İlk başta göremiyordum ama şimdi durumum iyi, görme yetim geri geldi," ifadelerini kullandı.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.