Kauçuk fabrikasında çıkan yangın etrafındaki işyerlerine de sıçradı

Kauçuk fabrikasında çıkan yangın etrafındaki işyerlerine de sıçradı
Kauçuk fabrikasında çıkan yangın, bitişikte bulunan 4 iş yerine de sıçradı.

Sakarya'nın Serdivan ilçesinde, D-100 kara yolu üzerinde yer alan bir kauçuk fabrikasında çıkan yangın, bitişikte bulunan 4 iş yerine de sıçradı.

5 İŞYERİ ETKİLENDİ

İHA'dan alınan habere göre: D-100 kara yolu Beşköprü Mahallesi mevkiinde saat 02.00 sularında bir kauçuk fabrikasında yangın çıktı. Alevlerin gökyüzünü aydınlattığı yangın, bitişikteki 4 iş yerine de sıçradı. Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Destek amacıyla Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait arazözler ve İl Emniyet Müdürlüğü'ne ait TOMA araçları da bölgeye gönderildi. SAKTİM ekiplerinin de destek verdiği yangında, ekipler toplamda 5 iş yerini etkileyen alevleri söndürmek için seferber oldu. Yangın söndürme çalışmaları yaklaşık 3 saattir devam ederken, bölgeye gelen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, olayda can kaybının yaşanmadığını duyurdu.

iha-20241021aw312421-1.jpg

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, yangınla ilgili olarak şunları söyledi: "Saat 02.14 sularında arkadaşlarımıza gelen ihbar sonrasında ekipler olay yerine intikal etti. Yarım saat içinde olayın büyümesi kontrol altına alındı. Şu anda bu bölgede kauçuk ve petrol mamulleri bulunduğu için iş yerlerini bir anda ateş sarıyor. Kontrol altına alınarak yayılmanın önlenmesi bizi rahatlatıyor. Söndürme çalışmaları devam ediyor; inşallah yangın daha fazla büyümeden söndürülecek. Şu anda 5 iş yerinde yangın sürüyor, ancak adacıklar olduğu için yangının yayılması durduruldu. 28 araç ve 60 personelle birlikte yangını söndürmeye çalışıyoruz. İş yeri sahipleri burada, soğutma çalışmaları tamamlandıktan sonra yangının çıkış sebebi üzerinde araştırma yapacağız. Buradaki iş yerleri bitişik olduğu için birinde başlayan yangın diğerine sıçrama potansiyeline sahip. Bir çalışma yapacağız ve planlamayı yeniden gözden geçireceğiz. Buradaki iş yeri ve mülk sahipleriyle kesin bir çözüm oluşturmak zorundayız. Tesellimiz şu ana kadar can kaybının olmaması; eğer sonuna kadar da olmazsa, malı toparlarız ve el birliğiyle burayı yeniden ayağa kaldırırız."

iha-20241021aw312421-3.jpg

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.