Kenevir Konya'da adam boyunu geçti

Kenevir Konya'da adam boyunu geçti
 Editör
Konya'da tarıma yeni bir soluk getiren kenevir ekimi, deneme aşamasında büyük bir başarı yakaladı

Konya’da kenevir ekim iznini alan Çumra Anadolu Üretim ve Pazarlama Kooperatifi tarafından ilk deneme ekimi gerçekleştirilen kenevir 40 gün gibi kısa bir süre içerisinde adam boyunu geçti.

kenevir-1.jpgÇumra Anadolu Üretim ve Pazarlama Kooperatifi tarafından Mayıs ayında başlatılan ekim çalışmaları, 40 gün gibi kısa bir sürede kenevirin adam boyunu geçmesini sağladı.

kenevir-2.jpg

Çumra Anadolu Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Başkanı Mahmut Şenyüz, kenevirin bu kadar hızlı büyüyeceğini tahmin etmediklerini belirterek, Çumra topraklarının kenevir için oldukça elverişli olduğunu ifade etti.

kenevir-3.jpg

Başkan Şenyüz, hassas bakımlar sayesinde kısa sürede bu aşamaya geldiklerini ve deneme ekiminin çok başarılı geçtiğini belirterek, “Kenevirin bu kadar hızlı bir gelişim göstereceğini biz de tahmin etmedik. 40 gün önce ekilen tohum taneleri, şimdi yemyeşil bir görüntü vermeye başladı, adam boyunu geçti. Kenevir Çumra topraklarına karşılık verdi. Kenevirin 40 gün gibi kısa bir sürede adam boyuna ulaşması, Çumralı çiftçileri ve tarım paydaşlarını şaşırttı. Meraklılar, keneviri ziyaret ederek bu inanılmaz büyümeye tanıklık ediyor. Bu durum Çumralı çiftçiler için büyük bir moral kaynağı oldu ve kenevir, Konya’da önemli bir tarım ürünü haline gelme potansiyeline sahip oldu. Hasadı bekleyene kadar bakalım daha ne kadar uzayacak, Çumra halkıyla birlikte, Anadolu Üretim ve Pazarlama Kooperatifi yönetimi olarak merakla bekliyoruz” dedi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.