Konya Büyükşehir'den o bölümlerde eğitim gören öğrencilere özel, proje

Konya Büyükşehir'den o bölümlerde eğitim gören öğrencilere özel, proje
 Editör
Konya Büyükşehir Belediyesi bazı bölümlerde eğitim gören öğrenciler için bir proje hayata geçirdi. İşte detaylar...

Konya Büyükşehir Belediyesi Kariyer Destek Merkezi (KADEME) tarafından lisans ve yüksek lisans düzeyinde Hukuk, İktisat, Psikoloji ve Siyasal Bilgiler gibi bölümlerde eğitim gören öğrencilerin katıldığı “Diplomasi 360” programının tanıtımı yapıldı.

noyo5gbltvkb5hcyerimtwtjademygaos1fgc8hy.jpg

Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen programa katılan Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, gençlerin her anlamda eğitimli ve donanımlı olarak yetişmesine katkı sağlamak için büyük gayret sarf ettiklerini belirtti. Bu anlamda bilgi ve tecrübenin en değerli olduğu alanların birinin de uluslararası ilişkiler ve diplomasi alanı olduğunu vurgulayan Uzbaş, “Burada bulunan kıymetli gençlerimiz ‘Diplomasi 360’ programımız kapsamında konuklarımızın da katkılarıyla diplomasi alanında inşallah yeni ufuklar keşfedecekler” ifadelerini kullandı.

broid4liettzy4hzycd6ojhcbbsjgpsfquj4tybg.jpg

"YARININ DİPLOMATLARINI KENDİLERİNİ GELİŞTİRMELİ"

Dış Politika Enstitüsü Başkanı ve Büyükelçi Hüseyin Diriöz, büyükelçi ve diplomat olarak görev yaptığı ülkelerdeki tecrübelerini ve deneyimlerini öğrencilerle paylaşırken yarınların diplomatlarına kendilerini geliştirmeleri yönünde tavsiyelerde bulundu. Konya Büyükşehir Belediyesi ve KADEME’yi tebrik ederek konuşmasını sürdüren Diriöz, “Böyle bir faaliyeti öğrenciler için hazırlamaları hakikaten önemli bir adım. Her yerde bu olmuyor, onun için bunu da kıymetinin bilinmesi gerekiyor” değerlendirmesinde bulundu.

p7gdfts9aga5fzqfgfs6ytmx15lypw6xmvgc9owz.jpg

“BU PROJE DİĞER İLLERE DE ÖRNEK OLMALI”

Müstafi Tümamiral, İstanbul Topkapı Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cihat Yaycı, “Diplomasi 360” eğitim programının çok değerli olduğunu, diğer kurumlara ve illere de örnek teşkil etmesi gerektiğini belirterek, “Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Kariyer Destek Eğitim Merkezi çok önemli işler yapmış. Bir kere Konya Büyükşehir Belediyesi’nin gençleri yetiştirmek için bunu düşünmesi bambaşka bir şey. Böyle bir merkez kurması da bambaşka bir şey. Böyle bir proje geliştirmiş olmalarını takdirle karşılıyorum.” diye konuştu.

sz9b7ymv5bi8xonasyv0kseohjsftg59omcylk4a.jpg

"DAHA ÖNCE BÖYLE BİR PROJE GÖRMEMİŞTİM"

Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Dr. Mehmet Cangir ise, çalışmaları için Büyükşehir Belediyesi’ni ve KADEME’yi tebrik ederek, “Hem lisans hem de lisansüstü öğrencilerine ‘Diplomasi 360’ gibi teoriyi, pratiği içinde barındıran bir proje başka yerde görmedim. Gerçekten doyurucu, derli toplu bir proje. Öğrencilerimizin bundan azami istifade etmesini diliyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından program, “Genç Diplomat Adayları İçin Geleceğin Diplomasisi” konulu panelle devam etti. Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Önder Aytaç Afşar’ın moderatörlüğünü yaptığı panelde; TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Oğuz Diriöz ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Özşahin konuşmacı olarak katıldı.

Türk dış politikasının işlendiği panelle öğrencilerin diplomasi alanında kendilerini geliştirmelerini sağlayarak pratik kazanmaları amaçlandı. Üç aylık süreç sonunda staj ve iş imkanı bulacak öğrenciler alanında uzman akademisyenler ve bürokrasinin önde gelen isimleriyle bir araya gelerek zengin bir öğrenme deneyimi yaşayacak.

Güncel Gelişmelerden Anında Haberdar Olmak İçin Aşağıdaki Linki Tıklayarak Whatsapp Grubumuza Dahil Olabilirsiniz Https://chat.whatsapp.com/emhe2a1a0eschu9ysiriyr

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.