Konya Şeker’de söz sırası çiftçide!

Konya Şeker’de söz sırası çiftçide!
 Editör
Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin seçimli genel kurulu sabah saatlerinde başladı. Genel kurulda oy kullanmak için Konya’nın dört bir yanından Konya Şeker Merkez Kampüsü’ne gelen çiftçiler, verdikleri oyla Konya Şeker’in başkanını belirleyecek

Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin seçimli genel kurulu öncesinde adaylar Ramazan Erkoyuncu, Recep Konuk, Ali Turan, Arslan Üstündağ ve Mehmet Taşpınar, ilçe ilçe, mahalle mahalle dolaşmış ve kooperatif üyesi üreticilere kendilerini anlatarak oy talep etmişti.

Propaganda sürecinin tamamlanmasının ardından gözler seçimin yapılacağı 27 Temmuz tarihine kilitlenmişti. Nihayet o gün geldi, çattı.

206c5a80-7c5b-4222-96b1-90af2f165a61.jpeg

ÜRETİCİLER OY KULLANMAK İÇİN AKIN AKIN GELİYOR

Konya Şeker Merkez Kampüsü’nde yapılan seçimli olağan genel kurul için günler öncesinde hazırlıklar yapılmıştı. Sabahın erken saatlerinden itibaren üreticiler şehrin birçok yerinden seçim sandıklarının kurulduğu Konya Şeker Merkez Kampüsü’ne akın etti.

b5243cd6-e26b-4a60-8d81-b15c366ce012.jpeg

Seçim heyecanının yaşandığı Konya Şeker Merkez Kampüsü’nde on binlerce çiftçi genel kurul sürecini yakından takip ediyor. Oy kullanma işleminin başlamasının ardından oyların kullanılacağı salona doğru akın akın giden üreticilerin bir kısmı harman döneminde olunduğu için işlerinin başına dönerken, bir kısmı da süreci meraklı gözlerle takip ediyor, alanı terk etmiyor.

27b86746-c7be-4a9b-b183-ca3b0078bd3c.jpeg

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Seçimli genel kurulun adresi olan Konya Şeker Merkez Kampüsü’nde herhangi bir izdihama mahal verilmemesi için ise güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarılmış durumda. Konya İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri hem kampüsün içerisinde hem de trafiğin yoğun olduğu Şeker Caddesi üzerinde aralıksız görev yapıyor.

f675a96b-b062-48d6-bdc4-e2ada891e53c.jpeg

SEÇİM SONUÇLARI MERAKLA BEKLENİYOR

Adayların seçmenleri tek tek ziyaret edip kendilerini ve üreticilere yapacakları hizmetleri anlattıkları sürecin ardından seçimli genel kurul için on binlerce çiftçi Konya Şeker Merkez Kampüsü’ne geldi. Sabah saatlerinde başlayan oy kullanma işlemi devam ederken, saat 17:00’a kadar oy kullanımının devam edeceği öğrenildi. 17:00’dan sonra açılacak olan sandıklardan çıkacak oylar tek tek sayılacak. Kesin olmayan sonuçların ise akşam saatlerinde açıklanacağı tahmin ediliyor.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.