Konya'da öğrenciler geleneksel oyunlarıyla buluşuyor

Konya'da öğrenciler geleneksel oyunlarıyla buluşuyor
 Editör
“Şehrimiz İmzamız” projesi ile öğrenciler yaşadıkları şehirle anlamlı bağlar kurmaları ve değerlerimizi gelecek nesillere taşımaları amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleniyor

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2023/28 Sayılı Genelgesi doğrultusunda, Konya Valiliğinin himayelerinde, Büyükşehir Belediyesi ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü ortaklığıyla yürütülen “Şehrimiz İmzamız” projesi kapsamında öğrenciler yaşadıkları şehirle anlamlı bağlar kurmaları ve değerlerimizi gelecek nesillere taşımaları amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Projenin uygulama etkinlikleri olarak okullarda pano ve eğitsel koridorların düzenlenmesi ve geleneksel oyunlar için alan çizimleri yapılmaya devam ediliyor.

8.png

Konya iline ait kültürel unsurların çocuklara tanıtılmasına yönelik kültürel etkinliklerin yapılması, geleneksel oyunların oynanması, unutulmaya yüz tutmuş değerlerle ilgili bilinçlendirme çalışmalarının yapılması amaçlandığı proje kapsamında okulların bünyelerinde yeni eğitim alanları oluşturuluyor.

Bakanlık tarafından hazırlanan “Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu Öğretmen Uygulama Kılavuzunda yer alan çocuk oyunlarının da bulunduğu 40 çocuk oyunu; ilkokul 1, 2, 3 ve 4. sınıfların kazanım ve açıklamalarıyla birleştirilerek oluşturulan “Şehrimiz İmzamız Geleneksel Çocuk Oyunları Öğretmen Kılavuz Kitabı” ile “Geleneksel Çocuk Oyunları Öğretmen Kılavuz Kitabı” hazırlandı ve bu çerçevede okullarda yeni oyun alanları oluşturuldu.

1.png

Proje kapsamında “Geleneksel Çocuk Oyunları Turnuvası” gerçekleştirildi. İl genelinde öğretmenlere verilen “Geleneksel Çocuk Oyunları Kursu” ile geleneksel çocuk oyunlarının bilinirliği artırılarak yaygınlaştırılması sağlandı. 34 hizmet içi eğitim kursu açılarak gönüllü 760 öğretmen bu kurstan faydalandı.

01 Mart- 04 Nisan 2024 tarihleri arasında düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunları Turnuvası kapsamında 152.764 öğrenci okul turnuvalarına katıldı. Bir üst tura geçen 1.237 takım ve 15.161 öğrenci ilçe turnuvalarında görev aldı. 7-16 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılan il müsabakalarında ise 162 takım halinde 1.970 öğrenci yarıştı.

27 Mayıs 2024 tarihinde Konya ilinin 31 ilçesinden gelen katılımcı öğrenciler il finallerinde 8 farklı kategoride yarışmaya katıldı. Turnuva, ilk üç dereceye giren 24 takımın şampiyonluk müsabakalarının ardından 291 öğrenciye ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.