Konyalı işletmeciler dikkat! Son gün 1 Temmuz

Konyalı işletmeciler dikkat! Son gün 1 Temmuz
 Editör
1 Yıllık cirosu 3 milyon TL ve üzeri olan işletmelerin e-Fatura’ya zorunlu geçişine az bir zaman kaldı

1 Temmuz 2024’e kadar geçiş sürecinin gerçekleşmesi gerektiğini belirten Serbest Mali Müşavir Muammer Çağlayan, e-Fatura’ya geçmek zorunda olan işletmelerin 1 Ocak’a kadar e-Deftere de geçmek zorunda olduğunu söyledi.

1-001.jpg

2022’de yayımlanan Vergi Usul Kanunu (VUK) 535 nolu tebliğe göre e-Fatura hizmetlerini zorunlu olarak geçecek olan şirketlerin 1 Temmuz 2024’e kadar geçiş işlemlerinin gerçekleşmesi zorunda olduğunu belirten Çağlayan, ”Bu tebliğ oldukça geniş bir konuyu barındırmakta. 2022 yılından itibaren bu güne kadar yıllık cirosu 3 milyon TL ve üzeri olan işletmelerin 1 Temmuz 2024'e kadar e-Fatura sistemine geçme zorunluluğu bulunmaktadır” dedi.

3.png

“1 OCAK İTİBARİYLE E-DEFTER’E GEÇMEK ZORUNDALAR”

Cirosu 500 bin TL olan e-ticaret şirketleri de tebliğ çerçevesinde 1 Temmuz’a kadar e-fatura ve e-arşiv fatura kapsamına geçmek zorunda olduğunu ifade eden Çağlayan, ”Bunun yanı sıra tebliğ çerçevesinde, 2022 ve ardından cirosu 500 bin TL’ye ulaşan gayrimenkul ve motorlu taşıtlar alanında imal, inşa, alım satım ve kiralama sektöründe yer alanlar da bulunmakta. Bu sektörlerde elde edilen kazanç değil, toplam cirodur. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile belediyelerden yatırım veya işletme belgesi almak suretiyle konaklama hizmeti veren otel işletmeleri de ciro bağımsız olarak 1 Temmuz’a kadar e-Fatura ve e-Arşiv Fatura sistemlerine geçişini gerçekleştirmesi gerekiyor. e-Fatura kullanımı zorunlu olan tüm sektörler, aynı zamanda, 1 Ocak 2025 tarihine kadar da e-Deftere geçmek zorunda” ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.