Konya'nın en büyük kapalı tenis kortu açıldı

Konya'nın en büyük kapalı tenis kortu açıldı
 Muhabir
Karatay Belediyesi tarafından şehre kazandırılacak Konya’nın en büyük kapalı tenis kortunun açılışı, düzenlenen törenle gerçekleşti.

Karatay Belediyesi tarafından şehre kazandırılacak Konya’nın en büyük kapalı tenis kortunun hazırlıkları tamamlandı. b2172e8f-391b-4552-9219-3342b667ffcc.jpeg

Karatay’ın spor tesislerinin sayısını artırmak ve vatandaşların daha iyi şartlarda spor yapabilmesine imkan sağlamak adına yatırımlara hız veren Karatay Belediyesi Ulubatlı Hasan Mahallesi’nde hayata geçireceği “Kapalı Tenis Kortu”nun açılışını düzenlenen törenle gerçekleştirdi. 75 milyon liraya mal olan ve Konya’nın en büyük kapalı tenis kortu özelliği bulunan tesis, 4 bin 915 m2 arsa alanı üzerinde 2 bin 916 metrekare inşaat alanına sahip. İçerisinde ise; üç adet tenis kortunun yanı sıra soyunma ve dinlenme odaları, kafeterya, teras, otopark alanı bulunmakta.

f76ca3c9-f1da-4e6b-a872-1ffd5c6c3148.jpeg

kapali-tenis-kortu-2.jpg

Spor, sağlıklı bir yaşamın temel taşlarından biri olduğunu belirten Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, "Spor, fiziksel bir aktivite olmanın yanı sıra, toplumların sosyal bağlarını güçlendiren ve bireylerin zihinsel sağlığına olumlu katkıları bulunan yaşamın olmazsa olmazıdır. Spor, her yaştan gençlerimizin ve çocuklarımızın karakter gelişiminde de büyük rol oynar. Çünkü sporla barışçıl rekabeti, paylaşmayı, birlikte başarmayı, sabretmeyi, ahlaklı davranmayı ve belki de en önemlisi kaybetmenin de kazanmak kadar öğretici olduğunu öğrenirler. Sporun insanlık için bu denli kazanımı haiz olması, bizim de yatırım programlarımızda sporu öncelikli görmemize vesile olmaktadır. Spor ve sporcuya önemli yatırımlar yapan bir belediye olarak en büyük yatırımlarımızı çocuklarımız ve gençlerimizin yaşamı için hayata geçirdiğimizi söyleyebilirim. Bu bağlamda, 2019 yılında göreve başladığımızda ilk olarak Karatay Belediyesi Spor Kulübümüzü yeniden canlandırdık ve birçok branşta sporcu yetiştirmeye başladık. Yine okullarımızdan Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile yaptığımız protokol kapsamında halı saha sözümüz vardı. Okullarının bahçesi müsait olan okullarımızın tamamına halı saha sözümüzü yerine getirdik ve 30 okulumuzda 30 yeni halı sahamızı yaparak Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim ettik. Yine Çimenlik mahallemizde bulunan, eskiden Karatay Lisesi olarak bildiğimiz lisemizin içine Çimenlik Kapalı Spor Salonumuzu kazandırdık ve Milli Eğitim Müdürlüğümüze teslim ettik. Birçok çalışmamızı tamamladık" dedi.

kapali-tenis-kortu-7.jpg

Vali Vahdettin Özkan; “Karatay Belediye Başkanımız, ekibiyle beraber çok kısa bir sürede böyle bir tesisi ortaya koyup mahallemize bu güzel hizmeti sağlık sağlığa, motivasyona ve dayanışmaya vesile olacak tesisi kısa zamanda inşa etmiş oldu. Bu vesileyle Karatay Belediyemize çok teşekkür ediyorum. İnsanlarımız arasındaki dayanışmayı, motivasyonu ve iletişimi arttıracak bu sportif aktivitelerin her tarafa yaygınlaştırılmasıyla şehirdeki kültürel değerlerin muhafazası gelecek nesillere aktarılması adına önemli bir mecra oluyor. Beden ve ruh sağlığı için kullanıldığı gibi aynı zamanda toplumsal dayanışma ve gelişme için de bir mecra olduğunu ifade etmek istiyorum. İnşallah bütün mahallelerimiz bu tesisten en güzel bir şekilde istifade edecektir ve bu faaliyetlerin devletimiz, hükümetimiz ve bakanlıklarımızla beraber belediyelerimizin de aktif olarak bu işin içinde olması hatta bu işin öncülüğünü yapması, vatandaşlarımız açısından hem kıymetli bir değerdir. Şehir kültürünün daha iyi ve yerleşik hale gelmesi, şehir kimliğinin oluşması ile şehirde mukim olan her bir vatandaşımızın kendisini ve çevresini geliştirmesi bağlamında bu alt yapının kıymetli olduğunun altını çizmek istiyorum. Tesisin hayra, berekete ve sağlığa vesile olmasını diliyorum” dedi.

Karatay'a kazandırılan tesisin açılışından mutluluk duyduğunu belirten Başkan Angı, "Sporcularımızın gelişimine katkı sunduk, sunmaya devam ediyoruz. Kıymetli misafirler, yarınımızın ve geleceğimiz olan çocuklarımızın ve gençlerimizin modern, işlevsel ve kaliteli mekanlara ihtiyaçları olduğunu biliyorum. Açılışını yapmakta olduğumuz kapalı tenis kortumuz, ilçemize kazandırdığımız yeni nesil spor merkezlerinden bir tanesi olacak. İnşallah yeni tesisimiz, tenise ilgi duyan çocuklarımızın ve gençlerimizin daha güzel imkanlarda spor yapmalarını destekleyecektir. Karatay Tenis Kortumuzun açılışını gerçekleştirmekten mutluluk duyuyorum ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

7539e73a-0f2b-469d-aee7-371c2d59d21e.jpeg

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’nın önemine değindi. Konya’da belediyelerin vatandaşı kendinden gördüğünü, vatandaşın da belediyeyi, belediye çalışanlarını kendilerinin evlatları olarak gördüğünü vurgulayan Başkan Uğur İbrahim Altay şunları dile getirdi; “Rabbim birlik beraberliğimizi, muhabbetimizi daim eylesin. Bugün güzel bir tesisin açılışında bulunuyoruz. Her açtığımız tesis şehrimizde yeni bir standart oluşturuyor ve vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek konusunda büyük bir problemi ortadan kaldırıyor. Özellikle tenis konusunda son dönemde bir taraftan gençlerimiz bir taraftan da ortaya yaş üstündeki vatandaşların çok yoğun bir talebi var. İlçelerimizde özellikle tenis kortlarına neredeyse randevu bulunamıyordu. Tenisin bir algısı var zengin sporu diye ama aslında vücudu en çok çalıştıran ve gençlerimizin fiziksel gelişiminde en çok katkı sunan sporlardan birisi. Bu manada Karatay Belediyemizin yapmış olduğu bu tesisin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu konuda emeği geçen Karatay belediye başkanımız Hasan Kılca ve ekibine teşekkür ediyorum.”

68811392-53b3-40dc-a25b-5ac65bdf2ae8.jpeg

kapali-tenis-kortu-5.jpg

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer, Konya ve Karatay’ın her alanda önemli mesafeler kat ettiğine vurgu yapan Mustafa Hakan Özer, “Konya bir tarım şehri, bir sanayi şehri, bir kültür ve turizm şehri olmakla birlikte bugün gerçekten bir spor şehri. Bugün Konya Büyükşehir Belediyesi Stadyumu’na bakıyoruz Avrupa’nın bilinen bir takım şehirlerden bile daha güzel bir stadyumu var. Euro Lig maçlarının yapabildiği kapalı spor salonumuz var. Türkiye’nin en gelişmiş Veledrom’u var. Uluslararası organizasyonlar düzenleyebilecek bir alt yapımız var. Bugün belediyelerimiz eliyle yapılan Konya’nın her mahallesine neredeyse spor tesisleri var. Dolayısıyla bugün spor anlamında da tesisler şehrimizin her köşesindeki hemşehrilerimizle gençlerimizle buluştu diyebiliriz. Bugün burada açılışını gerçekleştirdiğimiz Karatay Belediyesi Kapalı Tenis Kortu’nun Karatayımıza ve Konyamıza hayırlı olmasını diliyor, buradan yetişecek sporcu gençlerimizin ve kardeşlerimizin bizleri uluslararası alanlarda temsil başarılar almasını temenni ediyorum” dedi.

kapali-tenis-kortu-6.jpg

Gençliğin dijital akımlardan ya da insan sağlığına zarar veren her türlü etkileşimden uzakta kalmasının en büyük ilacının spor olduğunu belirten Mehmet Baykan, “Karatay‘da Kapalı Tenis Kortu’nun yapılmasını ve açılmasını önemsiyorum. Belki hala kendi tozlu dünyasında kalıp da yapacak hiç mi işiniz kalmadı, Karatay’da tenis kort mu yaptınız diye eleştirenler de çıkabilir. Allah onlara selamet versin Allah onlara akıl fikir versin. Bu tesiste çocuklarımızın, gençlerimizin ve kadınlarımızın günlük meşgale ve telaşı içerisinde gelip 1 saatte olsa spor yapıyor olmaları her türlü güzelliğin her türlü değerlendirmelerin üstündedir. Bu vesileyle kendisine bir sporcu olan uzun yıllar amatör futbol oynayan, Büyükşehir Belediyesi’nin yıllarca düzenlediği futbol turnuvalarında şampiyonluğu kimseye kaptırmayan takımlarda yer alan Karatay Belediye Başkanımızı kutluyorum, tebrik ediyorum” dedi.

Konya’nın en büyük kapalı tenis kortu özelliği bulunan, çevre düzenlemesiyle birlikte toplamda 75 milyon liraya mal edilen tesisin resmi açılış programına; Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya Milletvekilleri Mehmet Baykan ve Mustafa Hakan Özer, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, Karatay Kaymakamı Cengiz Ayhan, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) Genel Başkan Yardımcısı ve Konya ASKF Başkanı Remzi Ay, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, BBP MKYK Üyesi Kazım Birtane, AK Parti Karatay İlçe, İlçe Kadın ve Gençlik Kolları yönetimleri, Karatay Belediyesi Meclis Üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

81e58eda-0da2-471a-809a-77ac5ca20b93.jpeg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.