Konya'nın ilçesinde akran zorbalığı anlatıldı

Konya'nın ilçesinde akran zorbalığı anlatıldı
Konya'nın ilçesinde öğrenciler, akran zorbalığı hakkında bilgilendirildi

Konya'da öğrencilere akran zorbalığı hakkında eğitim verildi

İHA'dan alınan habere göre: Karapınar İlçe Sağlık Müdürlüğü'nden sosyal çalışmacı Buse Keskin, Cumhuriyet İlkokulu öğrencilerine "Akran Zorbalığı" konulu bir eğitim gerçekleştirdi. Bilgilendirme ve farkındalık oluşturmayı amaçlayan eğitimde; akran zorbalığının tanımı, türleri, zorbalığa maruz kalındığında yapılması gerekenler ve teknoloji zorbalığı konuları ele alındı. Eğitim sırasında, öğrencilerin akran zorbalığına karşı duyarlılıklarının artırılması hedeflenerek, bu tür zorbalıklarla başa çıkma yöntemleri de aktarıldı.

BU TÜR EĞİTİMLERE DEVAM EDİLECEK

Programda, akran zorbalığının etkileri ve yol açtığı sorunlar ile zorbalıkla baş etmede kullanılabilecek stratejilere dikkat çekildi. Buse Keskin, akran zorbalığına etki eden faktörler arasında güç dengelemesi anlayışı, duygusal sorunlar, çevresel ve ailevi faktörler ile ilgisizliğin bulunduğunu belirtti. Ayrıca, akran zorbalığının fark edilmesinde duygusal ve fiziksel değişiklikler, sosyal izolasyon ve okul performansında düşüklüklerin görüldüğünü ifade etti. Keskin, sosyal sorumluluk bilinciyle hareket ederek çocukların güvenliği ve sağlıklı gelişimi için bu tür faaliyetlere devam edileceğinin altını çizdi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.