O ildeki depremzedeler yeni evlerine kavuştu

O ildeki depremzedeler yeni evlerine kavuştu
Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapılan konutların 164''ü sahiplerine teslim edildi.

Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapılan konutların 164'ünün anahtar teslimi gerçekleşti.

İHA'dan alınan habere göre: TOKİ güvencesiyle inşa edilen konutlara güven duyan vatandaşlar, taşındıkları yeni evlerinde huzur içinde yaşamlarını sürdürüyor. 6 Şubat depremlerinden en fazla etkilenen illerden biri olan Adıyaman'da, kalıcı konutların ve köy evlerinin yapımı hızla devam ederken, Kentsel Dönüşüm Projesi de yoğun bir tempoyla sürdürülüyor. Mara ve Musalla mahallelerini kapsayan, toplamda 41 hektarlık alanda dört etap halinde yürütülen proje kapsamında, tüm binaların yıkımı tamamlandı.

iha-20241016aw309061-4.jpg

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Riskli Alan ilan edilen Mara ve Musalla Mahallelerinde toplamda bin 427 konut ve 124 dükkan inşa edilecek. Konutlar, 125 metrekarelik 3+1 ve 90 metrekarelik 2+1 olarak tasarlanıyor. TOKİ tarafından yürütülen projenin ilk etabında yer alan 417 konuttan 164'ü tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildi. Anahtarlarını alan vatandaşlar, yeni evlerinde güvenle yaşamaya başladı.

"DEVLETİMİZİN YAPTIĞI İNŞAATA GÜVENDİK"

Evlerinden oldukça memnun olduklarını dile getiren hak sahibi Sedat Bağır, "Daha önce burada bizim arazimiz vardı yaklaşık 6-7 dönüm civarında. Kat karşılı biz verdik kendilerine, 3 dairemizi burada aldık. Biz arsamızı satıp başka bir yerde de ev alabilirdik. Ama devletimizin yaptığı inşaatlara güvenerek, TOKİ'yi bekledik ve buraya geçtik" diye konuştu.

iha-20241016aw309061-6.jpg

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.