Prof. Arabacı Balkan savaşlarını anlattı

Prof. Arabacı Balkan savaşlarını anlattı
 Editör
HİSDER'e konuk olan Prof. Dr. Caner Arabacı, "Balkanlar ve Balkan Harbi"ni anlattı.

Hikmet, İlim ve Sanat Derneği’ne (HİSDER) konuk olan Prof. Dr. Caner Arabacı, "Balkanlar ve Balkan Harbi" başlıklı sohbetinde önemli bilgiler verdi. Balkan savaşlarında alınan yenilgilerde yetersiz ve hain komutanlar ile o günlerin siyasî çekişmelerinin ve ittihatçı olmayan mevcut Kâmil Paşa hükümetini başarısız kılma çalışmalarının da etkili olduğunu ifade eden Arabacı, aynı ordunun daha sonraki savaşlarda Çanakkale'de, Kafkaslar'da ve Milli Mücadele’de büyük bir kahramanlık gösterdiğini ifade etti.

hisder-3.jpg

Arabacı, konuşmasına Balkan coğrafyasını tanıttı.Yakın zamanda gerçekleştirdiği geziden notlara değindi. Anadolu ile Balkanların tarih boyunca irtibatlı olduğuna dair örnekler verdi. I. ve II. Balkan Harpleri hakkında bilgiler veren Arabacı Sırp, Karadağ, Bulgar ve Yunan'a nasıl yenildiğimizin sebeplerini anlattı. Prof. Dr. Arabacı, bu yaşananların yetersiz ve hain komutanlar ile o günlerin siyasî çekişmelerinin, İttihatçı olmayan mevcut Kâmil Paşa hükümetini başarısız kılma çalışmalarının bir neticesi olduğunu vurguladı. Aynı ordunun daha sonraki savaşlarda Çanakkale'de, Kafkaslar'da ve Milli Mücadelede nasıl kahramanlık gösterdiği hususunda bilgiler verdi.

Programın sonunda Arabacı'ya önceki dönem Milletvekili Ahmet Sorgun, emekli vali yardımcısı Mehmet Aydın ve HİSDER Başkanı Prof. Dr. Önder Kutlu tarafından hediyeler takdim edildi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.