Sınavsız üniversite vurgunu: İran uyruklu öğrencileri yaklaşık 700 bin dolar dolandırdılar

Sınavsız üniversite vurgunu: İran uyruklu öğrencileri yaklaşık 700 bin dolar dolandırdılar
Türkiye'deki üniversitelerin tıp bölümlerine sınavsız yerleştirme ve yatay geçiş imkanı vaadiyle İran'dan gelen öğrencilerden yaklaşık 700 bin dolar dolandıran 9 kişi yakalandı.

Türkiye'deki üniversitelerin tıp bölümlerine sınavsız yerleştirme ve yatay geçiş vaadiyle İran'dan gelen öğrencilerden yaklaşık 700 bin dolar dolandıran 9 şüpheli, Beylikdüzü'nde kurdukları danışmanlık şirketini bir yurda dönüştürerek dolandıracakları kişileri burada ağırlarken yakalandı.

9 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

İHA'dan alınan habere göre: İstanbul'da bazı İran uyruklu kişiler, Türkiye'de üniversite kaydı vaadiyle dolandırıldıklarını ihbar etti. Bu ihbar üzerine polis ekipleri soruşturma başlattı. Dolandırıcılık Büro Amirliği, şüphelilerin Türkiye'deki prestijli üniversitelerin tıp bölümlerine sınavsız yerleştirilme veya yatay geçiş yaptırılacağı konusunda kandırıldıklarını belirledi. Şüphelilerin, İran'daki zengin ailelerle iletişime geçtikten sonra öğrenci ve ailelerini Türkiye'ye getirdikleri ve yurt haline dönüştürdükleri evlerde misafir ettikleri tespit edildi. Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan izinle 3 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından, 13'ünün İranlı, 2'sinin Türk olduğu belirlenen 15 şüpheli için Ankara ve İstanbul'da eşzamanlı operasyon düzenlendi. Türkiye'de bulunan 9 şüpheli gözaltına alınırken, 6 şüphelinin yurtdışında olduğu belirlendi. Yakalanan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi. Şüphelilerden 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 7'si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.