Altın sarısı kubbesi ile Mescid-i Aksa’yı andırıyor

Altın sarısı kubbesi ile Mescid-i Aksa’yı andırıyor
Ahmet Yesevi Camii altın sarısı kubbesi ve çinileri ile görenlere Mescid-i Aksa'yı hatırlatıyor.

Hatay'da depremde yıkılan Ahmet Yesevi Camii, cemaatin destekleriyle yeniden inşa edildi. İnşaatı büyük ölçüde tamamlanan cami, Mescid-i Aksa'yı andıran görünümüyle dikkat çekiyor.

MESCİD-İ AKSA'YA BENZERLİĞİ İLE DİKKAT ÇEKİYOR

İHA'dan alınan habere göre: Kahramanmaraş merkezli depremlerde en fazla yıkıma uğrayan Hatay'da, binlerce bina yerle bir oldu. Kırıkhan ilçesi Çankaya Mahallesi'ndeki Ahmet Yesevi Camii de 6 Şubat depremlerinde zarar görerek yıkılmıştı. Devletin ve hayırseverlerin desteğiyle asrın felaketinin yaralarının sarıldığı bölgede, yıkılan cami cemaatin maddi ve manevi katkılarıyla yeniden inşa edildi. İnşaatında cemaatin işçi olarak da çalıştığı cami, Mescid-i Aksa'ya benzerliğiyle dikkat çekiyor. Altın sarısı kubbesiyle kilometrelerce öteden fark edilen cami, çinileriyle de ilgi uyandırıyor. Büyük ölçüde tamamlanan caminin resmi açılışı önümüzdeki günlerde yapılacak.

aw312484-08-1729494862.jpg

"PROJE ÇİZERKEN KANAYAN YARA OLAN MESCİD-İ AKSA AKLIMIZA GELDİ"

Depremde yıkılan caminin yenisinin inşaatı için cemaatle el ele verdiklerini ifade eden cami imamı Abdulsamet Kodalak, "Depremlerde çok vakit kaybetmeden manevi değerlerini ayağa kaldırmak için camilerin yeniden inşa edilmesi gerektiğini düşündük. Bu yüzden yeni cami yapmaya karar verdik. Yeni cami için proje çizerken, kanayan yara olan Mescid-i Aksa aklımıza geldi. Neden olmasın diyerek hayal ettik. Allah lütfetti ve ikram etti. Hayallerimizin peşinde koşmamız gerektiğini söyledi. Mescid-i Aksa görünümlü yeni bir cami yapmaya karar verdik. Cemaatimizden Allah razı olsun. Hiçbir destek almadan kendi imkanlarımızla yapmaya karar verdik. Cemaatimiz maddi ve manevi olarak tüm olanaklarını seferber etti. Camimiz ibadete açık ve resmi açılışını bekliyoruz. Camimizin Kabe kapısı ve Mescid-i Aksa'ya benzeyen kubbesi, cemaatimizi de etkiliyor" dedi.

"CAMİ CEMAATİMİZLE BİRLİKTE PROJELERİ ÇİZDİK"

Cami inşaatına katkı veren gönüllülerden Halil İbrahim Varsın, "6 Şubat depremlerinde Ahmet Yesevi Camii çok ağır hasar aldı. Deprem sonrası cami cemaatimizle birlikte projeleri çizdik. Filistinli kardeşlerimize destek amacıyla ve farkındalık oluşturmak açısından cami projesini Mescid-i Aksa'ya benzetip inşaatını başarılı bir şekilde tamamladık. Camimizin inşaatı sona yaklaşmaktadır. Mahalledeki vatandaşlar tamamen gönüllü olarak çalıştı. Gençler ve yaşlılar, hafta sonu veya hafta içi günleri gelip caminin inşaatında çalışarak projeyi tamamladılar. İman oldukça imkan da oldu. Cami içindeki inşaat tamamlandı ve ibadete açıldı. Sadece bahçe düzenlemesi kaldı" dedi.

Mescid-i Aksa görünümlü caminin inşası için Kütahya'dan gelen çini ustası Hüseyin Cingöz, "Kırıkhan'daki Mescid-i Aksa'ya benzeyen caminin yapımı için Kütahya'dan geldik. Caminin çini işçiliğini yapıyoruz. İnşaat çok iyi gidiyor. Caminin görünümü gerçekten çok güzel ve harika oluyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.