Bankanın kasasındaki 8 kilogram altın kayboldu

Bankanın kasasındaki 8 kilogram altın kayboldu
Gurbetçi ailenin 2014 yılından bu yana biriktirdiği ve bankanın kasasında sakladığı altınlar kayboldu.

Gurbetçi ailenin 2014 yılından bu yana biriktirdiği altınlar bankanın kasasında kayboldu.

BOŞ KASA İLE KARŞILAŞTI

İHA'nın haberine göre: Olay, Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde gerçekleşti. Alınan bilgilere göre, Belçika’da yaşayan R.Ö. ve eşi Ü.Ö., 2014 yılından bu yana biriktirdikleri altınları güvenlik amacıyla Bolvadin'deki bir kamu bankasının kasasında saklamaya başladı. Aile, bu süre içinde tamamı faturalı olan 22 ayar bilezikler ve Cumhuriyet altınları şeklinde yaklaşık 8 kilogram altın biriktirdi. R.Ö., 11 Ekim'de Bolvadin’e gelip şirketinin ödemelerini yapmak için bankaya gitti ve kasasından bir miktar altın alarak bozdurmak istedi. Gerekli işlemler tamamlandıktan sonra kasa odasına inen R.Ö., kasasını açtığında altınlarının yerinde olmadığını fark edip büyük bir şok yaşadı. Hemen avukatı Samet Özaydın’a giderek durumu anlattı. Özaydın, müvekkili adına emniyete suç duyurusunda bulundu. Şikayet üzerine polis ekipleri banka şubesine giderek incelemelerde bulundu. Kasada aile üyeleri de dahil birçok kişinin parmak izine rastlanırken, savcılık olaya ilişkin geniş kapsamlı bir soruşturma başlattı.

"GÜNCEL DEĞERİ 25 MİLYON TL"

Olay hakkında konuşan ailenin avukatı Samet Özaydın, müvekkilinin yanına gelerek olayı anlattığında önce inanamadığını, ancak sonrasında gerekli hukuki adımları attıklarını belirtti. Özaydın, "Müvekkilim ve eşi, 2014 yılından bu yana ortak kullandıkları bir kasa bulunuyor. Bu kasa, oldukça tanınan bir kamu bankasına ait. Müvekkilimin bu bankada sakladığı bazı altın mevduatları var. Kendisi ve çocuklarının geleceği için biriktirdikleri altınlar, toplamda 7-8 kilogram ağırlığında. Şu anki değeri ise 21 ile 25 milyon TL arasında değişiyor ve altınların hepsi faturalı. Bu altınlar hem yurtiçinde hem de yurtdışında bilinen kuyumculardan temin edilmiştir. Müvekkilim, yaklaşık 10 yıldır güvenlik amacıyla bu altınları kasada tutuyordu. Bu süre içinde kasadan hiç altın almamıştı, ta ki 11 Ekim gününe kadar" ifadelerini kullandı.

"KASADA FARKLI PARMAK İZLERİ TESPİT EDİLDİ"

Kasa açıldığında içerisinin bomboş olduğunu dile getiren Özaydın açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"O gün müvekkilim kasanın açılmasını talep ediyor ve kasa açılıyor ancak kasanın içi bomboş. Müvekkilim durumu görünce şok oluyor ve bu durumu banka yetkililerine bildiriyor ancak şube tarafından herhangi bir aksiyon alınmıyor. Ardından müvekkilim bizimle irtibata geçti biz de şubeye gittik gerçekten de şubedeki kasanın boş olduğunu gördük herhangi bir altın yoktu ben de bu durumu şubeye yetkililerine bildirmeme rağmen herhangi bir şekilde durum tutanak altına alınmadı. Biz de müvekillerle birlikte mecburen emniyet nezdinde şikayetçi olduk savcılık bunun üzerine detaylı bir soruşturma başlattı. Kasada farklı parmak izleri mevcut, yine kasanın zamanında çilingir işlemi gördüğünü öğrendik. Bu konuya ilişkin personeller ve kasaya ilişkin kim varsa hepsinin çalıştığı ve bulunduğu durumlar araştırılacak. Soruşturma devam ediyor bu olayın cezayı ve hukuki sürecinde muhakkak takipçisi olacağız."

iha-20241016aw309189-2.jpg

"BURASI BİR DEVLET BANKASI"

Avukat Samet Özaydın, müvekkiliyle birlikte yatırım yapmak isteyen birçok kişinin bankalara güvenerek başvurduğunu, ancak yaşanan bu durumun bankaların güvenilirliğini ciddi şekilde sorgulattığını belirtti. Özaydın, "Burası bir kamu bankası, insanlar buraya güveniyor ve ellerindeki birikimlerini buraya yatırıyorlar. Geleceklerini güvence altına almak için bankaya yöneliyorlar. Ancak böyle bir olayla karşı karşıya kalındığında, güvenilirlik büyük bir sorun haline geliyor. Üstelik bu olay, bir devlet bankasında yaşanıyor" ifadelerini kullanarak şaşkınlıklarını dile getirdi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.