"Konya Calla" tarifi
"Coğrafi İşaret" tesicilli Konya Calla Yemeği, parçalanmış kemikli kuzu ya da koyun eti, can eriği ve kuru soğan kullanılarak üretilen yemektir. Yemeğe ekşilik vermesi için erik kullanılır. Konya Calla Yemeğinin geçmişi eskiye dayanır. Kadim Konya mutfağında önemli bir yere sahiptir.
MALZEMELER ( 4 KİŞİLİK)
- 1,5 kg parçalanmış kemikli kuzu ya da koyun eti
- 300 g can eriği
- 300 g kuru soğan
- 16 g tuz
- 5 g beyaz şeker
- 14 g sıvı yağ
- 14 g tereyağı
- 700 ml su
YAPILIŞI
Etler yıkanıp bir tencereye konularak üzerine kaynamış su eklenir ve 1 saat pişirilir. Erikler birkaç yerinden çizilip etlerin üzerine yerleştirilir. Soğanlar, bir tavada tereyağı ve sıvı yağ ile kavrulup eriklerin üzerine eşit bir şekilde yayılır. Tuz ve şeker eklenir, tencerenin kapağı kapatılır ve erikler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirilir. Konya Calla Yemeğinin servisi, tabağın ortasına etler konulup etrafına erikler etrafına dizilerek yapılır.
Afiyet olsun
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.