Milli savaş gemileri ve taktik İHA’lar "SAHA EXPO" da sergilenecek

Milli savaş gemileri ve taktik İHA’lar "SAHA EXPO" da sergilenecek
SAHA EXPO'da Milli savaş gemileri ve taktik İHA'ların tanıtımı gerçekleşecek.

STM, yerli mühendislik yetenekleriyle geliştirdiği milli savaş gemileri ve taktik mini İHA sistemlerini SAHA EXPO’da tanıtacak.

AA'dan alınan habere göre: STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ'den yapılan açıklamaya göre, şirket yerli teknolojilerini ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtmaya devam ediyor.

STM, Avrupa ve Türkiye'nin en büyük savunma, havacılık ve uzay kümelenmesi olan SAHA İSTANBUL'un 22-26 Ekim tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi'nde (IFM) düzenleyeceği Uluslararası Savunma Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı SAHA EXPO’ya katılacak.

Bu etkinlik kapsamında, STM’nin tasarımını üstlendiği ve ana yükleniciliğini yaptığı Türkiye’nin ilk milli fırkateyni TCG İSTANBUL (F-515), Türk donanmasında bu yıl hizmete girmiş olup, STM’nin ana alt yüklenici olduğu MİLGEM Ada Sınıfı korvetlerden biri de SAHA EXPO'da Sarayburnu ve Ataköy limanlarında sergilenecek.

Ayrıca STM standında, İstif Sınıfı Fırkateyn, Ada Sınıfı Korvet, Lojistik Destek Gemisi, STM500 denizaltısı, STM MPAC Hücumbot ve Sahil Güvenlik Gemilerinin maketleri ziyaretçilerin ilgisine sunulacak.

KARGU VE TOGAN DA SERGİLENECEK

Taktik mini İHA alanında hem Türkiye'de hem de dünyada öncü sistemler geliştiren STM, Türkiye’nin ilk milli vurucu İHA’sı olan KARGU'yu anti-personel ve zırh delici mühimmat başlıklarıyla birlikte SAHA EXPO’da sergileyecek. Bu İHA, üç farklı kıtada 10’dan fazla ülkeye ihraç edilmiş durumda.

Ayrıca, Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde yer alan ve terörle mücadelede aktif olarak kullanılan gözcü İHA TOGAN ile mühimmat bırakabilen İHA BOYGA da SAHA EXPO’da görücüye çıkacak.

Akıllı dolanan mühimmat sistemi ALPAGUT ve sabit kanatlı vurucu İHA ALPAGU da STM’nin standında yer alacak. Etkinlikte oluşturulacak FPV drone alanında KARGU ve TOGAN’ın uçuş gösterileri de katılımcılar tarafından izlenebilecek. Bunun yanı sıra, STM fuar süresince yeni teknoloji ve projeler geliştirmek amacıyla çeşitli işbirliği anlaşmalarına da imza atacak.

FUAR'DA SÜRPRİZLER OLACAK

STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz'ün açıklamasında, SAHA EXPO’nun kısa sürede dünyanın en önemli savunma sanayii fuarlarından biri haline geldiğini vurgulayarak, "SAHA EXPO’da hem uluslararası heyetlerle bir araya geliyoruz hem de tedarikçi ekosistemimizle buluşarak yeni iş birliklerinin temelini atıyoruz. STM olarak bu yıl da, sahada başarıyla kendini kanıtlamış askeri deniz platformlarımız ve taktik mini İHA sistemlerimizle fuarda yer alacağız. Ayrıca SAHA EXPO’da ilk kez tanıtımını yapacağımız sürprizlerimiz olacak." ifadelerine yer verildi.

Ayrıca açıklamaya göre, Güleryüz SAHA EXPO’da “Muharebe Sahasının Yeni Aktörü: FPV Dronları” panelinde konuşmacı olarak katılım gösterecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.