Nefes borusuna yemek kaçan kadını ’Heimlich’ manevrasıyla kurtardı

Nefes borusuna yemek kaçan kadını ’Heimlich’ manevrasıyla kurtardı
Nefes borusuna yemek kaçan kadını, eski hakem Selçuk Dereli, "Heimlich" manevrası ile kurtardı.

Eski hakem Selçuk Dereli, bir restoranda nefes borusuna yemek kaçan bir kadını "Heimlich manevrası" yaparak kurtardı.

BOĞAZINA KAÇAN PARÇAYI HEİMLİCH MANEVRASI İLE ÇIKARDI

İHA'dan alınan habere göre: olay, 15 Ekim'de Ankara'nın Çankaya ilçesine bağlı Alacaatlı Mahallesi'nde meydana geldi. FIFA kokartlı eski hakem Selçuk Dereli, eşine ait restoranda yemek yemeye gelen Hamire Tuğutlu Toygartepe'nin boğulma tehlikesi geçirdiğini fark etti. Kadının nefes borusuna yemek kaçtığını anlayan Dereli, hızlı bir şekilde "Heimlich" manevrası yaparak Toygartepe'nin boğazına kaçan yiyeceğin çıkmasını sağladı. Yapılan müdahale sonrası kadının sağlık durumu düzeldi ve ciddi bir sorun yaşanmadan olay atlatıldı. Bu hayat kurtarıcı anlar, restoranın güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

aw311164-02.jpg

"NEFES ALMAKTA ZORLANMAYA BAŞLAMIŞTI"

Selçuk Dereli, olayla ilgili yaptığı açıklamada, restoranda yemek yerken bir kadının fenalaştığını fark ettiğini ve nefes alamadığını söyledi. Kadının ayağa kalkıp çırpınmaya başladığını görünce hemen müdahale ettiğini belirten Dereli, ilk yardım eğitimi aldığını ve "Heimlich" manevrasını uygulayarak Hamire Tuğutlu Toygartepe'nin boğazına kaçan cismin çıkmasını sağladığını dile getirdi. Kadının yeniden nefes almaya başlamasıyla durumu kontrol altına aldıklarını ve etraftakilerin çok duygulandığını ifade eden Dereli, "İlk yardımın önemini bir kez daha anladık. Bu tür işletmelerde ilk yardım konusunda bilgili kişilerin olması çok önemli. Ufak bir müdahale bile bir insanın hayatını kurtarabiliyor," dedi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.