Coğrafi İşaret tescilli Konya Palize tatlısı tarifi
Yayınlanma:
Konya Paluzesi / Konya Palize tarifi... Konya Palize tatlısı nasıl yapılır?
Konya Palize diğer adıyla Konya Paluzesi; nişasta, su ve bal kullanılarak üretilen geleneksel tatlıdır. Geleneksel olarak yeni doğum yapmış lohusa annelere ve ziyarete gelen misafirlere sunulur. Konya mutfağında önemli bir yere sahip olan Konya Palize coğrafi işaret tescillidir. İşte tescilli Konya Palize yapılışı:
MALZEMELER / 6 KİŞİLİK
- 1 Lt su
- 60 gr nişasta
- 200 ml bal
YAPILIŞI
Bir tencerede kaynamakta olan suya, yaklaşık 100 ml su ile karıştırılıp ezilen nişasta, azar azar ilave edilerek karıştırılır. 10 dakika sonra koyulaşan karışıma bal ilave edilir. Karışım kaynayınca kâselere konur. Soğuduktan sonra isteğe göre tarçın veya gül suyu serpilerek servis yapılır.
Afiyet olsun..
Resmi İlanlar
KÜLTÜR-SANAT HABERLERİ
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.