'Coğrafi İşaret' tescilli "Konya Tandır Çorbası" tarifi
Konya Tandır Çorbası; nohut, mercimek, kuru fasulye, bulgur, su ve/veya et suyu, kuru soğan, tereyağı, tuz ve baharatlar ile hazırlanan Konya iline özgü bir çorbadır.
NASIL YAPILIR?
İşte Coğrafi İşaret Tescilli Konya Tandır Çorbası tarifi:
MALZEMELER
- 200 g yeşil mercimek
- 50 g nohut
- 50 g kuru fasulye
- 25 g tereyağı
- 2 adet kuru soğan
- 80 g bulgur
- 7 g kimyon
- 5 g karabiber
- 10 g tuz
- 1,5 litre su ve/veya et suyu
YAPILIŞI
Mercimek, fasulye ve nohut yıkanır ve bir gün kadar suda bekletilir. Tercihen güveç kabında tereyağı ve kuru soğan yeterince kavrulur. Üzerine yıkanmış ve süzülmüş bulgur ilave edilir ve karıştırılır. Bu karışıma mercimek, kuru fasulye, nohut ve su/et suyu, kimyon, karabiber ilave edilir. Bu karışım kaynamaya başlayınca pişirildiği kabın kapağı kapatılır.
Pişirme işlemi kısık ateşte yaklaşık bir saatte tamamlanır. Daha sonra tuz ilave edilerek 10 dakika kadar daha pişirilmesi sağlanır. Pişirme tamamlandıktan 15 dakika kadar dinlendirilir. Konya Tandır Çorbasının, sıcak olarak servis edilmesi ve tüketilmesi tavsiye edilir.
Afiyet olsun...
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.