Coğrafi İşaret tescilli tarifiyle "Konya Çöpleme" nasıl yapılır?
Konya Çöpleme; zengin Konya mutfağının geleneksel lezzetlerinden birisidir. Konya Çöpleme kuşbaşı büyüklükte doğranmış koyun but eti, patlıcan, soğan ve domatesin şişlere dizilerek pişirilmesi ile hazırlanan bir et yemeğidir. Üretimde kullanılan şişler; iğde, asma veya ahşaptan yapılır.
Coğrafi İşaret tescilli tarifiyle Konya Çöpleme nasıl yapılır?
MALZEMELER /4 KİŞİLİK
- 1 kg patlıcan
- 1 kg kuşbaşı koyun but eti
- 4 adet orta boy soğan
- 4 adet orta boy domates
- 30 gr tereyağı veya sadeyağ
- 40 gr domates salçası
- 500 ml su
- Tuz
- Karabiber
- İğde, asma veya ahşap çöp şiş çubuklar
YAPILIŞI
Patlıcan, Soğan ve domates kuşbaşı etlerle aynı büyüklükte doğranır. Sırayla şişlere dizilir, tepsiye yerleştirilir. Tereyağı ayrı bir tavada eritilir, salça ilave edilir ve kokusu çıkana kadar pişirilir. Su, karabiber ve tuz ilave edilerek kaynatılır. Kaynayan karışım tepsi içerisinde bulunan şişlerin üzerine gezdirilerek dökülür. Etler yumuşayıncaya kadar hafif ateşte bir saat pişmeye bırakılır. Pişen Konya Çöpleme, tabağa konur ve sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun...
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.