Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muhtarlar Buluşması'nda konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muhtarlar Buluşması'nda konuştu
İstanbul Muhtarlar Buluşması'nda konuşan Erdoğan, tüm muhtarların 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü tebrik etti.

Erdoğan: "Çünkü muhtar demek millet demektir, sandık yani demokrasi demektir. Muhtarlar aynı zamanda demokrasi binamızın temel yapı taşlarındandır." dedi.

"TÜRKİYE'NİN DÖRT BİR YANINDAN 40 BİNİ AŞKIN MUHTARLA BİR ARAYA GELEREK ÜLKEMİZİN MESELELERİNE ÇÖZÜM ARADIK"

AA'dan alınan habere göre: Şişli'deki bir otelde düzenlenen İstanbul Muhtarlar Buluşması'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm muhtarların 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutladı.

Erdoğan, İstanbul ve Türkiye'nin 81 ilindeki tüm muhtarlara samimi hizmetleri için teşekkür ederek, selam ve sevgilerini ilettiğini, vefat eden muhtarları rahmetle andığını söyledi.

31 Mart Yerel Seçimleri'nde belediyelerde olduğu gibi muhtarlıklarda da değişiklikler olduğunu hatırlatan Erdoğan, "Bazı muhtarlarımız güven tazelerken, bazıları da görevlerini yeni kardeşlerimize devretti. Türk demokrasisinin gücü ve kapsayıcılığı son seçimlerde bir kez daha ortaya çıktı. Görevi devreden muhtarlarımıza ülkem ve milletimiz adına teşekkür ediyor, yeni seçilenlere başarılar diliyorum." dedi.

Erdoğan, mahalle ve köylere hizmet eden muhtarların yanında olmaya devam edeceklerini vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

"10 yıl önce cumhurbaşkanı olarak seçildiğimizde Türk demokrasisine kazandırdığımız yeniliklerden biri muhtarlar toplantıları oldu. 2015'te ilkini düzenlediğimiz toplantılarda, devletin en üst kademesiyle yerel demokrasinin sembolü muhtarlarımızı tam 53 kez bir araya getirdik. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, muhtarlarımızın da evi haline geldi. Türkiye'nin dört bir yanından 40 bini aşkın muhtarla bir araya gelerek ülkemizin meselelerine çözüm aradık. Bu toplantılarla milletimizin birlik ve beraberliğini güçlendirdik."

Son toplantıda Cumhuriyetin 100. yılı onuruna 81 ilden 2023 muhtarla buluştuklarını hatırlatan Erdoğan, bugün ise İstanbul'un 39 ilçesinden 950 muhtarla bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Erdoğan, toplantıya katılan tüm muhtarlara teşekkür ederken, organizasyonu düzenleyen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve ekibini de tebrik etti.

"KAMU KURUMLARININ KAPILARI ARTIK SİZLERE HER YERDE AÇILDI"

Erdoğan, muhtarlarla gerçekleştirdiği toplantıların, köklü bir kurum olan muhtarlık müessesesine yönelik algıyı değiştirdiğini belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

"Devletin en üst düzeyinde muhtarlarımıza kapı açtıkça bu yaklaşım dalga dalga illere, ilçelere ve beldelere yayıldı. Kamu kurumlarının kapıları artık sizlere her yerde açıldı. Eskiden muhtarları küçümseyenler, toplantılarımız sayesinde sizin işinizin gerçek değerini anlamaya başladı. Bizim için önemli olan sonuçtur. Elitist zihniyetin, halk iradesini temsil eden muhtarlarımız karşısında geri adım atması önemli bir kazanımdır. Çünkü muhtar demek, millet demek; sandık, yani demokrasi demektir. Muhtarlar, demokrasimizin temel yapı taşlarıdır."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.