Hatırası, adına oluşturulacak ormanla yaşatılacak

Hatırası, adına oluşturulacak ormanla yaşatılacak
Şehit Polis Memuru Şeyda Yılmaz'ın Adı Sivas'taki Ormanda Yaşatılacak

İstanbul Ümraniye'de silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybeden Polis Memuru Şeyda Yılmaz'ın ismi, memleketi Sivas'ta bir ormanda yaşatılacak.

"BİZİ TOPRAĞA GÖMDÜLER FAKAT TOHUM OLDUĞUMUZU UNUTTULAR"

İHA'dan alınan habere göre: İstanbul Ümraniye'de motosiklet hırsızlığı şüphesiyle bir kişiyi yakalayan ve sonrasında yaşanan çatışmada şehit olan Polis Memuru Şeyda Yılmaz'ın anısı, hatıra ormanında yaşatılacak. Geleceğe Bir İz Derneği, şehadet haberiyle tüm Türkiye'yi yasa boğan Şeyda Yılmaz adına bir hatıra ormanı oluşturma kararı aldı. Şehir merkezine 10 kilometre mesafede bulunan Tavra Deresi bölgesinde gerçekleştirilen fidan dikme etkinliğine Şeyda Yılmaz'ın annesi, babası, eşi ve yakınları da katıldı. Kızının anısına fidan dikip su veren Mehmet Yağlı duygusal anlar yaşadı

iha-20241019aw311663-9.jpg

Ağaç dikme etkinliğine, Şeyda Yılmaz’ın sınıf arkadaşları ve mezun olduğu okulda öğrenim gören öğrencilerin de katıldığını belirten öğretmeni Ahmet Şahin, "Lisede yaklaşık 3 yıl öğretmenliğini yaptım. Benim için çok özel birisiydi; çok temiz kalpliydi. Şehitlik kesinlikle onun adresi. Devletimiz var olsun, burada Şeyda'mızın sınıf arkadaşları ve onun mezun olduğu okulda eğitim gören arkadaşları da var. Onu asla unutmayacağız." şeklinde konuştu.

iha-20241019aw311663-5.jpg

Şeyda Yılmaz'ın ismini yaşatmak amacıyla bu etkinliği düzenlediklerini belirten Geleceğe Bir İz Derneği Başkanı Taha Tunahan Yıldırım, "Söyleyecek çok şey var, ancak ne kelimeler ne de cümleler yeterli olur. Daha önce arkadaşlarımızla birlikte çeşitli organizasyonlar gerçekleştirdik; ancak bugün yaptığımız en değerlisi. Konuşmamı Aliya İzzetbegoviç'in şu sözleriyle bitirmek istiyorum: Bizi toprağa gömdüler fakat tohum olduğumuzu unuttular. Bugün burada dikeceğimiz tüm fidanlar, başta kardeşimiz, hemşerimiz, ablamız Şehit Şeyda Yılmaz olmak üzere tüm şehitlerimiz adına dikilecektir. Bugün burada dikeceğimiz fidanlar, bizlerin de burada birer tohum olduğumuzu hatırlatacaktır." dedi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.