İsrail, Beyrut'a 12 hava saldırısı düzenledi

İsrail, Beyrut'a 12 hava saldırısı düzenledi
İsrail'in, Beyrut'un çeşitli bölgelerine 12 hava saldırısı düzenlediği bildirildi.

İsrail'in Beyrut'un farklı bölgelerine 12 hava saldırısı düzenlediği ve bu saldırılarda Hizbullah'a ait finansal kurumların hedef alındığı açıklandı.

HİZBULLAH'I HEDEF ALDI

İHA'dan alınan habere göre: Lübnan'a yönelik saldırılarını sürdüren İsrail, Beyrut'ta Hizbullah'a ait finansal kurumları hedef aldı. İsrail ordusu, Hizbullah'ın İsrail'e karşı yürüttüğü faaliyetleri finanse ettiği iddia edilen "Karz-ı Hasen" (Faizsiz Dayanışma) kurumunun şubelerine yönelik hava saldırıları düzenlendiğini açıkladı. Resmi Lübnan basını, İsrail savaş uçaklarının Beyrut'a gerçekleştirdiği hava saldırılarının sayısının 12'ye ulaştığını duyurdu. Ayrıca, uluslararası Refik Hariri Havalimanı yakınındaki bir noktanın da hedef alındığı, Sur kentinde ise bir ambulansın vurulması sonucu bazı sağlık çalışanlarının yaralandığı belirtildi.

iha-20241021aw312422-2.jpg

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Irak'tan gönderilen bir insansız hava aracının Ürdün Vadisi yakınlarında düşürüldüğü bildirildi. Bu açıklamanın, Irak'taki İslami Direniş Örgütü'nün, İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri'nde bulunan bir askeri hedefe insansız hava aracı gönderildiğini duyurmasının ardından gelmesi dikkat çekti.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.